• Peter Marcel Nauta en VVR na dit seizoen in goed overleg uit elkaar

  3 dec 2022 Beheerder
 • Het bestuur van voetbalvereniging Rozenburg en hoofdtrainer Peter Marcel Nauta hebben elkaar telefonisch geïnformeerd dat het dienstverband na het seizoen 2022 – 2023 niet wordt voortgezet. Het gesprek verliep in goed overelg en wordt nog vervolgd met een passend gesprek.

  Tot de komst van Peter Marcel Nauta was Rozenburg de afgelopen jaren niet bepaald een toonbeeld van stabiliteit. Ondanks deze beeldvorming pakt Peter-Marcel Nauta in juli 2018 de handschoen op om aan het eerste elftal leiding te geven. Hij was daarvoor 4 jaar trainer van De Jonge Spartaan uit Middelharnis.

  Het eerste seizoen onder zijn leiding eindigt Rozenburg in de rangschikking als derde.
  Het doel, het behalen van een periodetitel werd gehaald. Promotie naar de Tweede Klasse werd tegen Zuidland afgedwongen op 15 juni 2019 in Heenvliet.

  De corona jaren verlopen voor de hoofdtrainer niet ideaal. Een TC ontbreekt en de staf is ook bij lange na niet volledig bemand. Desondanks bewaart Nauta de kalmte en begeleidt de spelers tijdens de Corona lockdown naar zijn beste mogelijkheden. Een periode waarin Peter Marcel Nauta het belang van de vereniging vooropstelt.

  Na veel geharrewar besluit de KNVB uiteindelijk om de competitie 2020 – 2021 niet uit te spelen. Er zijn geen kampioenen, maar ook geen degradanten.

  De volgende seizoenen worden vooral gekenmerkt door langdurige blessures, schorsingen en ziektes. Kortom, is het voor trainer Nauta wekelijks puzzelen aan de opstelling. Hierdoor heeft hij wel de jeugd een kans in de hoofdmacht kunnen geven.

  Wij danken Peter Marcel voor zijn inzet en kalmte en wensen hem veel succes in zijn verdere trainers loopbaan.