• Prima start vv Rozenburg in de 2e klasse!

Onder prima omstandigheden (zeker voor het publiek) ging promovendus Rozenburg de strijd aan tegen het eveneens gepromoveerde de Zwerver. Rozenburg moest dat doen zonder de geblesseerde Floris vd Heuvel. Omdat beide ploegen nogal voorzichtig speelden waren er  voor de doelen weinig spannende momenten te beleven. Toch kon in de 34e minuut de Zwerver op voorsprong komen door Guido Luiten. Hij profiteerde van een misverstand in roodgele defensie. Vlak voor de rust was het Nick de Bil die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. 1-1. Bijna kon Rozenburg met een voorsprong de rust in, ware het niet dat het schot van Marnix Sonneveld op de paal belandde.

De 2e helft was nog maar net aan de gang toen Nick de Bil de 2-1 liet aantekenen, na een prima pass van Bryan vd Laan. Hierna volgde een hectisch kwartiertje voor Rozenburg, waarbij doelman √únal Can Bayka met een paar schitterende reddingen zijn doel schoon wist te houden.In de 54e minuut vond arbiter Wim Roozenboom het nodig om de bal op de stip te leggen na een vermeende handsbal van Marnix Sonneveld. Aanvoerder Tom vd Linden van de Zwerver meldde zich om de strafschop te nemen. Ook uit deze situatie kwam de Rozenburgdoelman als winnaar tevoorschijn. Hij stopte de strafschop. De 2-1 voorsprong werd uiteindelijk door de thuisclub over de streep getrokken.

Al met al een uitstekend begin van het seizoen 2019-2020 in de 2e klasseD! Voor komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Vitesse Delft op het programma.

Toon van Dijk