•  

  Na het verlies van afgelopen week tegen FC Binnenmaas was de opdracht duidelijk voor Rozenburg. Alleen winst tegen de Jonge Spartaan  was genoeg om enigszins bij te blijven bij de koplopers. Dat moest dan gebeuren zonder de afwezigen Jordie de Groot en Vince Lissenberg.

 • De eerste tien minuten was Rozenburg de bovenliggende partij op de prachtige grasmat. In de 10e minuut kwam een voorzet van Bethslot Woldeamanual  bij  Bryan vd Laan die de 0-1 liet aantekenen. Hij knalde de bal tegen de touwen achter Johan Kroon. Het weerwerk van het hardwerkende de Jonge Spartaan was niet indrukwekkend, maar leverde wel wat kansen op, wat echter geen doelpunten opleverden. Na 25 minuten een uitbraak van Rozenburg in de persoon van Nick de Bil. Helaas leverde dit geen treffer op. Ruststand derhalve 0-1.
  Wat er in de thee zat zullen we niet weten, maar de Jonge Spartaan kwam een stuk feller uit de kleedkamer dan Rozenburg. Dit leverde in de 49e minuut een doelpunt op van Marc Peeman, die volledig vrijstaand de 1-1 kon scoren. En daar stopte het niet wat de aanvallende intenties betreft van de ploeg uit Middelharnis.  In de 56e minuut kwamen de Flakkeeërs op voorsprong door Steven Oosthoek. 2-1. Op dat moment zagen de meegereisde Rozenburgsupporters de bui al hangen. Dit wordt niks meer vandaag. Gelukkig dachten de spelers er anders over. Men kwam weer wat meer in de vijandelijke zestien. Bij één van de schermutselingen werd de bal niet goed verwerkt door de Jonge Spartaankeeper. De bal kwam voor de voeten van Paul Santra die vanaf ca. 16 meter de gelijkmaker binnenknalde. Op dat moment stonden er nog 20 minuten op de klok.  2 minuten later kwam Rozenburg op voorsprong door Nick de Bil. Hij schoot de bal in de korte hoek. Inmiddels was Liam Kleijwegt in het veld gekomen om Jeroen Brobbel te vervangen. Hij deed dat uitstekend. Omdat Rozenburg niet meer in de problemen kwam werd 2-3 de eindstand.

  As. zaterdag speelt Rozenburg thuis tegen GHVV’13. Een nieuwe overwinning is meer dan welkom. Niet alleen voor de punten, maar ook voor het "goede"gevoel, wat dat ook mag zijn.

   

  Toon van Dijk