• De roodgele brigade van Peter-Marcel Nauta liep in en tegen 3e klasser Zuidland een beschamende 8-0 nederlaag op. Was het de wedstrijd hiervoor tegen OVV ook niet best, daar kon nog als excuus worden aangevoerd dat diverse potentiële basisspelers niet van de partij waren. Daar was tegen Zuidland geen sprake van. Vrijwel iedereen was aanwezig, behalve Unal Can Bayka en Jordie de Groot.

De rust werd bereikt met een 3-0 achterstand. In de gehele 1e helft was er van Rozenburgse kant één doelpoging te zien. Wie gedacht had na de rust een getergd Rozenburg te zien kwam bedrogen uit. Sterker nog, Zuidland ging gewoon door met scoren, men werd nagenoeg geen strobreed in de weg gelegd. En wel zodanig dat de teller stopte bij 8-0 voor Zuidland!

Een collectief falen van de Rozenburgers zorgde voor dit dieptepunt. Voordeel is dat het niet veel slechter kan en men mag hopen dat dit een “eyeopener” is voor alles en iedereen die prestatiegericht bezig zijn met  het 1e elftal van Rozenburg.

Op het programma voor as. zaterdag staat de uitwedstrijd in Gouda tegen 1e klasser ONA. Dit zal de eerste wedstrijd zijn van de bekerserie. Deze wedstrijd heeft een aanvangstijd van 1500 uur. Een uitstekende gelegenheid voor Rozenburg om te laten zien wat men echt in zijn mars heeft!

Toon van Dijk.