• Rozenburg 2 dinsdag tegen Botlek eigenlijk kampioen geworden!

Uit tegen Botlek 3 winnen de jongens met 0-2. In de stand van de vierde klasse komt Rozenburg gelijk in punten met Hekelingen. Hekelingen is uit gevoetbald en heeft meer verliespunten( zie pag.26 van het handboek KNVB) en een doelsaldo wat 24 doelpunten slechter is dan Rozenburg. Waarom dan nog geen feeststemming(durfde mijn stadionfakkels nog niet aan te steken). Dat is omdat Rozenburg nog drie wedstrijden te gaan heeft. Theoretisch dus kan er met 8 doelpunten verschil, drie maal worden verloren.

•

Vandaag moest er nog wel "even" gewonnen worden van Botlek 3. Zonder de geblesseerden Liam(breuk enkel), Daan en Julian( viel laatste kwartier toch in met ingetapete pols). Ook best wel veel fans meegereisd op een OV-loze maar mooie zonnige avond. Spanning was wel af te lezen op de meeste jongens en zeker op Rishi zijn gezicht. Overwicht van zijn jongens vanaf het begin van de wedstrijd.

•

Fysiek stond Botlek zijn mannetje maar moest al in de achtste minuut zien hoe Omer de bal voorzette en Maxim subliem afwerkte tot 0-1. Hoewel Rozenburg best wel ruimte kreeg op het middenveld door een aanvallend Botlek, werden er aan beide kanten weinig kansen gecreëerd. Max en Omer hadden geen geluk in de afwerking en zo haalden de rozenburgers de thee met een 0-1 voorsprong.

•

De tweede helft wilden Rozenburg de winst veilig stellen en werd de druk op Botlek opgevoerd. Vooral Davey bleek een storend punt in de verdediging van Botlek. Bij een verovering van de bal bedacht hij zich niet en schoot van afstand, onhoudbaar voor keeper, de 0-2 in het net.

• De voorsprong werd niet verder uitgebouwd en Botlek ging meer middelen inzetten om een tegendoelpuntje te maken. Resulteerde in o.a. een gele kaart voor beide teams. Ook zagen we wat grotere kansen als in eerste helft. Botlek met schot net naast en Rozenburg met kopbal op lat. Rick liet ook zijn kunne nog zien door sublieme redding na mooie aanval Botlek. Na een opstootje in de laatste minuten besloot de scheidsrechter wijselijk maar af te fluiten.

• Op doelsaldo en verliespunten staat Rozenburg 2 dus bovenaan in de stand. Omdat er in theorie nog met 24-0 verloren kan worden in drie nog te spelen wedstrijden, nog geen champagne. Dat kan gaan vloeien as dinsdag als Stellendam 2 op bezoek komt. Met een gelijkspel of overwinning is het kampioenschap dan zeker! Iedereen van harte welkom dinsdag 4 juni, aanvang 19.30h, sportpark West!

Verslag en foto’: CoSp@n

Insta: #cospan56