• Rozenburg 2 wint KNVB bekerfinale tegen Antibarbari: 2-3 !

  Na een 1-0 achterstand bij rust, kromden de jongens van Rishi hun ruggen en wonnen toch overtuigend de finale met 2-3. Doelpunten van Jeroen den. H. en twee maal van Omer Faruk.

  Op deze warme zaterdag( vv Rozenburg vierde hun familiedag) waren er twee bekerfinales: een Engels onderonsje in Madrid en een Rotterdams onderonsje in Barendrecht. BVV Barendrecht was gastheer van de bekerfinales uit het district West 2. Het tweede van vv Rozenburg was kampioen van de zaterdagklasse  en Antibarbari 8 van de zondags 4de klasse. Een onbekende tegenstander voor ons die voornamelijk bestaat uit studenten. Zij spelen vaak met een wisselende samenstelling( vandaag zelfs met een student uit Duitsland).  

 • Rishi, Marco, Henk en Karel hadden een ontbijt en een bus naar Barendrecht geregeld voor spelers en supporters. Toeters, bellen, spandoek en bier vertrokken om 12.00h vanaf het gezellig familiedag vierende West. Veld vier zou het strijdtoneel worden tegen stadsgenoot Antibarbari. Niet het allerbeste veld van het immense spotpark de Bongerd. Afwezig om te spelen waren Daan, Jelle, Yordis, Casper en Liam. Rishi begon met Ronald, Jeroen, Mitchell, Ricardo  en Jochem op de bank. Blijft altijd een verrassing met welke basis de trainer begint. 

 • Het was direct al druk en gevaarlijk voor het doel van Rick maar Julian, Ryan Kr., Martijn en Jeroen Br. zorgden voor een nul in de beginfase. Davey, Ryan v/d Sch. kregen al snel meer grip het middenveld. Antibarbaries tactiek was meer de lange bal naar de lange nr.9 die de bal dan doorgaf aan de kleine maar snelle spits. Omer, Max en Maxim creëerden kansen maar keeper bij de tegenstander was een groot obstakel. Zelfs een gele kaart aan de zijde van Antibarbari zorgde niet voor meer ruimte aan onze zijde. Vrije trappen van Martijn en Davey misten nauwkeurigheid. Na bijna 40 minuten was een vrije trap via de vuisten van Rick voor de voeten van de tegenstander een makkelijk te benutten kans:1-0. Even later had het makkelijk 2-0 kunnen staan maar een te gehaast schot ging langs het doel van Rick

 • Tweede helft zorgde vooral door het snelle aanvallen van Mitchell op de rechterkant tot meer gevaar. Uit een zo verkregen hoekschop door Maxim kon Jeroen snoeihard inkoppen. Onhoudbaar bracht hij Rozenburg weer in de bekerrace:1-1. Omer had de voorsprong kunnen brengen maar trapte over de bal. Zou dit missertje later tweedubbel goedmaken. Een kopbal van Max stuit op de prima keeper van Antibarbari. Als een foutje op het middenveld wordt afgestraft door die kleine spits beginnen de supporters het toch wel benauwd te krijgen:2-1 achter. Antibarbari begint het op conditie moeilijk te krijgen en Rozenburg voelt dat het zeker niet verloren heeft met nog 20 minuten te spelen.

 • Snelle Mitchell kan een paar keer de bal mooi voor het doel krijgen. De bal wordt of door keeper gestopt of gaat net naast het doel. Als een hoekschop van Ricardo over de verdedigers gaat en voor de voeten van Omer belandt aarzelt deze niet: pegelt in 1 keer de bal in het doel en trekt zo de stand weer gelijk: 2-2. Antibarbari hoopt op penalty’s na een gelijke stand, maar het meegereisde legioen uit Rozenburg zweept de spelers zo op dat Rozenburg blijft aanvallen. De keeper raakt oververmoeid van de vele reddingen en ziet een als voorzet bedoelde bal van Omer over hem heen het doel in gaan: 2-3!

 • Ontlading is groot bij Rozenburg zowel bij spelers als staf. Verslagenheid aan andere kant nog groter. Zeker omdat er nog maar een paar minuten te spelen zijn. Rozenburg speelt het spel geroutineerd uit en veroverd op een welverdiende manier de beker.

  Een schitterende en emotionele prijs uitreiking(felicitaties, medailles, champagne, confetti en bier )met een reuze beker volgden. Terugreis in bus was een groot feest en bij aankomst werden team en spelers verwelkomt door voorzitter Schellenboom. Het Familiedagfeest was een nog groter feest geworden dankzij het tweede, maar ook door overwinning van het eerste in de nacompetitie. Komende dinsdag kan Rishi en zijn mannen tegen Stellendam de tweede prijs in dit seizoen binnen halen: kampioen in de competitie van de vierde klasse.

  Verslag en foto’s: CoSp@n

  Insta:#cospan56.