• Op de gezellige zaterdag van 19 augustus 2023 (’s-ochtends was ook de kick-off van de onderbouw van de voetbalschool) was Sportpark West goed gevuld voor de oefenwedstrijd van Rozenburg tegen Abbenbroek, dat uitkomt in de vierde klasse. Een prima zonnige middag was goed voor korte broeken en familiaal voetbalweer.
  Voor Rozenburg was het na de 0-0 remise tegen vierde klasser Rockanje het tweede oefenpotje in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de 3e Klasse. Abbenbroek daarentegen speelde al tegen SVO Buytenpark en nam op dinsdag 15 en donderdag 17 augustus deel aan het Keijzerwaardtoernooi in Zuidland. Aan dit toernooi namen verder deel OHVV, vv Zuidland, GHVV'14, vv Abbenbroek en SV Simonshaven.
  Aan de Vinkseweg was het geen ruwe wedstrijd, maar wellicht dat de krachten bij Abbenbroek door hun programma wegvloeiden en spelers zich genoodzaakt voelden judogrepen toe te passen. Het gevolg waren gele kaarten en eenmaal rood (2x geel).
  De effectiviteit voor het doel van de tegenstander bleek voor de rood gelen nog niet optimaal, maar de snelle Tim Bekker doorbrak die trend gelukkig: 1-0. Uit een typische voetbalscrimmage weet Vince Lisseberg te profiteren: 2-0. De 3-0 kwam op naam van Nick de Bil met een fraaie gekrulde bal.

  Na de rust verslapten duh mannuh een korte periode en dat luidde de 3-1 in.
  De Rozenburgers creëerden diverse mogelijkheden en serieuze kansen die helaas niet in doelpunten werden omgezet. Desondanks tekende wederom Tim Bekker uit een assist van Nick de Bil voor de 4-1 eindstand.

  Het bleef nog lang gezellig op het terras van Sportpark West.
  Volgende wedstrijd is thuis tegen Hekelingen op zaterdag 26 augustus 2023. Aanvang 14:30 uur.

  Opstelling:
  Bennie van de  Meer (Silvio Spiessens), Stefan van Es, Elroy van Seventer (Jasper Hoogwerf), Sander Kraaijeveld, Vince Lisseberg, Onur Zaif (Xander Geveke), Lars Dekker (Wessel Boertje), Tim Dekker (terugkeer van Lars Dekker), Mike den Ouden (Lars Jongejan), Nick de Bil en Wesley de Vliegh.