• Rozenburg moest het de 1e competitiewedstrijd doen zonder de geschorste Jordie de Groot. Hij kon een droog plekje op de tribune opzoeken. Naast de geblesseerden Maik den Ouden, Floris vd Heuvel en Sander Kraayeveld.

Ondanks de personele problemen was Rozenburg niet de mindere. Tot grote kansen kwamen beide ploegen niet. In de 10e minuut werd Joris van Driel de diepte in gestuurd. Hij kon het helaas niet afmaken. In de 22e minuut had Elroy van Seventer meer geluk. Hij scoorde de 0-1 na een hoekschop uit een ouderwetse scrimmage.  In de 40e minuut een pijlsnelle counter van de thuisclub welke vakkundig werd afgerond door Marco Kruijthof. Diezelfde Marco Kruijthof won nkele minuten later een duel met Elroy van Seventer en kon de 2-1 aan laten tekenen, wat tevens de ruststand betekende.

Na de rust probeerde Rozenburg langszij te komen maar tot echt grote kansen kwam het niet. Wissels aan de roodgele kant: Stefan van Es en Jeffrey Bokma kwamen in het veld voor Rick Tas en Joris van Driel. Ook zij konden niet een nederlaag niet voorkomen. Gelukkig hadden de mannen van Gravendeel het vizier niet op scherp staan en raakte Marco Kruijthof de lat boven Rozenburgdoelman Wouter Bloothoofd anders was de nederlaag hoger uitgevallen.

As. zaterdag op Sportpark West is Vierpolders de tegenstander. Zij zijn de competitie aanmerkelijk beter begonnen, nl. een 9-0 zege op Piershil!

Toon van Dijk