• Rozenburg bekert verder na overwinning tegen Rijnmond Hoogvliet Sport:0-2

Nadat Rick een penalty stopt is het Rozenburg dat sterk terugkomt, en Hoogvliet zijn feestje doet stoppen. Het feestje(aangekondigd op hun website) begon namelijk met wat spandoeken en vuurwerk om half drie. Met een 0-2 overwinning was het echter Rozenburg dat feestvierend naar huis kon terugkeren samen met supporters en nieuwe voorzitter.

• Met Sander (roodgele 1) in de basis begon Rozenburg aan de eerste helft. Bij de tegenstander een bekende van ons vlaggenschip: Leon Nigg. Nu dus spelend voor HoogVlietSport 4. Het duurde een kwartier voor de eerste kansen van beide kanten kwamen. Vooral Max, maar ook Omer, had weinig in te brengen tegen de verdediging van Rijnmond. Verdediging met Julian, Martijn en Sander hadden ook moeite op het hobbelige veld met de aanvallers van Rijnmond.
    Kopbal Omer(net naast) en schot Nando(keeper redt) zijn in het eerste halfuur het gevaarlijkst van Rozenburgse zijde.

• Een te zachte terugspeelbal van Martijn werd door Rick onschadelijk gemaakt door een prima redding. Het leek net of de entourage rond het veld een grotere druk legde op sommige van onze spelers: slecht aanspelen en glijpartijtjes lieten de Hoogvlieters geloven in hun feestje. Aan het eind van de eerste helft herpakt Rozenburg zich enigszins en vooral Davey en Jelle maken het Hoogvliet lastig. Een strakke voorzet van Davey bereikt net niet Max door tussenkomst keeper.
    Binnen vijf minuten na rust gaat er twee keer een speler van Hoogvliet neer in ons strafschopgebied. De tweede keer fluit de goed leidende scheidsrechter resoluut voor een penalty. Rick kiest voor de goede hoek en stopt de lage bal via een fraaie duik.

• Het lijkt of Rozenburg hierna meer grip krijgt op de wedstrijd. Er volgen meer kansjes (vaak terug gevlagd als buitenspel) en Rozenburg is sterker als in eerste helft. Omer ziet zijn harde werken beloond met een kopbal in het doel na een indraaiende voorzet van de meer vooruit spelende Sander: 0-1. Ondanks de luidruchtige aanmoedigingen vanuit de volle dug-out aan Hoogvlietse kant lukt het ze niet meer om echt gevaarlijk voor Rick te komen. Als dan ook de nr 14(geen Cruijff) nog eens de bal langs zijn eigen keeper in het doel schiet, is het bekerfeestje over voor Hoogvliet: 0-2.

• Leon is dan al gewisseld en kan
    na afloop Rozenburg feliciteren met het behalen van de ¼ finale. Waarschijnlijk al over twee weken het vervolg in het bekertoernooi waarin we tot nu toe alleen maar uitwedstrijden hebben gespeeld.