• Onur Can Zaif benut starfschop

   

  Jordie de Groot, belangrijke en bepalende invalbeurt. 

  Bethslot Woldeamnuel, ondanks op hem uitgevoerde kamikaze actie, mede beslissend. 

 • Omdat Rozenburg afgelopen zaterdag afrekende met SSS (3-1), moesten de Rozenburgers dinsdag 14 juni in de tweede ronde van de na-competitie op eigen terrein de strijd aangaan tegen Vierpolders. Het talrijke publiek zag een sterker Rozenburg. Na 6 minuten krulde de zeer goed spelende Bethslot Woldeamanuel de bal uit een vrije trap over de muur, maar de doelman van Vierpolders (Rick Otte) kon redding brengen. Na ca. 20 minuten moest deze doelman weer reddend optreden, maar deed dat op een wijze dat iedereen dacht hij voor deze actie wel rood zou krijgen. Tot zijn grote opluchting kreeg hij slechts geel. Bethslot Woldeamauel was het slachtoffer van deze doldwaze actie. Het leverde echter wel een strafschop op voor de thuisclub die vakkundig werd benut door Onur Can Zaif. 1-0. 
  Rozenburg bleef de bovenliggende partij maar slaagde er niet in om de 2-0 te scoren. Sterker nog, het eerste schot op doel van Rozenburg betekende 1-1. De bal werd onderweg nog twee keer van richting veranderd waardoor de doelman van Rozenburg, Vince Lissenberg, kansloos werd. Het zou nog gekker worden, want op slag van rust stond plotsklaps 1-2 op het scorebord. Een enorme domper voor de thuisclub en hun aanhang.
  Het 1e kwartier na de rust leek Vierpolders het beste van het spel te hebben, maar gelukkig kwamen zij niet tot scoren. Beetje bij beetje werden de rollen omgedraaid en werd Rozenburg sterker. De moegestreden en licht geblesseerde Tim Bekker werd vervangen door routinier Jordie de Groot. 
  Een wissel met voor Rozenburg positieve gevolgen. Met nog zo’n 20 minuten te gaan wist Jordie de Groot 2-2 te maken. In de 80e minuut een voorzet vanaf rechts van Nick de Bil. Jordie de Groot, ja hij weer, kopte de bal terug op Bethslot Woldeamanuel die de winnende treffer liet aantekenen, 3-2.
  Even later brak Bethslot Woldeamanuel door de vijandige verdediging, maar hij werd aan zijn shirt getrokken. Weer dacht iedereen aan een rode kaart, maar het bleef slechts bij een gele prent. Een mooi schot van Jordie de Groot belandde op de lat. Vierpolders raakte ook nog een keer de lat maar gescoord werd er niet meer.

  Door dit rersultaat speelt Rozenburg aanstaande zaterdag 18 juni de finale in Poule B tegen Zuidland op Sportpark Guldeland van GHVV ’13 (**) in Geervliet.
  De andere finale, die van Poule A, wordt gespeeld tussen FC Oudewater en TAVV.
  Wint Rozenburg van Zuidland dan is handhaving in de 2e klasse een feit. Verliest Rozenburg de wedstrijd tegen Zuidland, dan krijgt het 1e elftal op 21 juni een herkansing tegen de verliezend finalist uit Poule A.

  Een grote domper was het uitvallen van Sander Kraaijeveld. Hij kreeg bij een luchtduel een ellenboog (niet opzettelijk) en hield hier een gebroken oogkas aan over. 
    

  Vandaag wordt hij in het Maasstad geopereerd. Wij wensen hem sterkte en een spoedig herstel.

  Toon van Dijk

  (**) GHVV '13 is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Geervliet en Heenvliet, ontstaan op 1 juli 2016 na een fusie tussen PFC en HVV Bernisse. De club speelde in de eerste twee seizoenen nog op Sportpark Toldijk in Geervliet en op Sportpark Bernisse in Heenvliet.