• Rozenburg boekt 5e zege op rij

In vergelijking met de laatste wedstrijd kon trainer coach Peter- Marcel Nauta tegen VV Pernis geen beroep doen op de geschorste Jordie de Groot. Vince Lissenberg werd de rechtsback en Sander Kraaijeveld de linksback.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het verschil op de ranglijst ook op het veld zichtbaar. In de 1e 40 minuten was er één doelpoging van Pernis te noteren.In het 1e kwartier waren er twee kansen voor Bethslot Woldeamanual.

Na 25 minuten een prima aanval van Rozenburg. Nick de bal werd op rechts diepgestuurd. Zijn goede voorzet bereikte Bryan vd Laan die ala Bep Bakhuis inkopte. De doelman van Pernis, Jeffrey Meijboom, kon ternauwernood redding brengen. Even later was het wel raak. Een handsbal was er de oorzaak van dat Bryan vd Laan een strafschop mocht nemen. Dat betekende de 1-0. In 37e minuut scoorde Bethslot Woldeamanual knap de 2-0.  En omdat Rozenburgdoelman Wouter Bloothoofd  Pernisaanvaller Quincy de Lobel  de baas was ging men de rust in met een 2-0 stand. In diezelfde rust werd besloten om Elroy van Seventer te vervangen vanwege lichamelijke klachten te vervangen door Jeroen Brobbel. Laatstgenoemde speelde als rechtsback een solide partij. Vince Lissenberg nam de plaats in van Elroy van Seventer in het centrum van de defensie. In de 2e helft had Rozenburg weinig meer te vrezen van Pernis en konden de Roodgelen aan het doelsaldo werken. In de  52e minuut 3-0 door Bryan vd Laan, 64e minuut 4-0 door Nick de Bil, 80eminuut 5-0 door een eigen doelpunt. In de 90e minuut werd de eindstand op 6-0 bepaald door Nick de Bil na aangeven van Bethslot Woldeamanual. Kortom een prima wedstrijd. Komende zaterdag zal het vermoedelijk wat minder makkelijk gaan als men op bezoek gaat bij Den Bommel. 5 zeges op rij is mooi, maar 6 is nog mooier!

Toon van Dijk

Meer wedstrijdfoto's zien? Kijk dan op: https://flic.kr/s/aHsmudLN8D