• Rozenburg wist wat het moest doen tegen concurrent Deltasport. Om de rode lantaarn over te geven aan Deltasport moest er gewonnen worden van datzelfde Deltaport. Dit moest gebeuren zonder de geschorste Bryan van der Laan en de eveneens afwezige Patrick Struijk. Rozenburg gooide er een flink portie energie tegenaan om tot een goed resultaat te komen. In de 1e helft gebeurde er niet veel voor beide doelen. Rozenburgdoelman Richard van Vliet moest twee keer redding brengen en deed dit vakkundig. 
    De ruststand werd dan ook 0-0.

    Na de rust een sterker Rozenburg. Bethslot Woldeamanuel liet de Deltaportverdediging zijn hielen zien. Zijn doelpoging leek naast het Vlaardingse doel te belanden, waar echter Tim Becker opdook. Hij schoot de bal helaas in het zijnet. Even later haalde Marnix Sonneveld de achterlijn. Zijn voorzet bereikte jammer genoeg geen medespeler. Na 65 minuten profiteerde Nick de Bil van de wanorde in de Vlaardingse defensie en liet hij de doelman de tegenpartij kansloos.

    De broodnodige voorsprong was een feit. Achterin hielden de Rozenburgers het potdicht en er werd regelmatig gespannen naar het scorebord gekeken hoe lang er nog gespeeld moest worden. In de 80e minuut zorgde Nick de Bil na een foutje van één der Deltasportverdedigers met een knappe actie voor de 2-0, waarna alle Rozenburgers wat meer ontspannen konden ademhalen.  

    2-0 werd de eindstand.

    Door dit resultaat staat Rozenburg boven Deltaport. Blijft dit zo, dan gaat Rozenburg de nacompetitie in. Komende zaterdag 4 juni -De Familiedag- staat de laatste competitiewedstrijd, uit tegen Alexandria 66 op het programma. 

     Toon van Dijk