• Rozenburg moest aantreden tegen Alexandria ’66. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de onlangs overleden op en top clubman René van Driest.

  Rozenburg startte met Vince Lissenberg als doelman en Bryan van der Laan nam plaats in het  centrum van de verdediging naast Maik den Ouden. Rozenburg begon goed aan de wedstrijd. Dit leverde wat kleine kansen voor Bryan vd Laan en Lars Bekker. Gescoord werd er helaas niet. Na een half uur was het wel raak. Een vrije trap van Patrick Struijk belandde op het hoofd van Bethslot Woldeamanuel. Hij kopte de bal via de paal en de doelman in het vijandelijke doel. 1-0 zou ook de ruststand worden.
  Wie dacht dat Alexandria ’66 in de 2e helft de Rozenburgers het vuur aan de schenen zou leggen kwam bedrogen uit.  Er werd prima verdedigd door de thuisclub en die paar keren dat het gevaarlijk dreigde te worden stond doelman Vince Lissenberg op z’n post. In de 70e minuut werd Nick de Bil de diepte in gestuurd. Vervolgens  liet hij de complete verdediging van Alexandria ’66 zijn hielen zien en liet hij ook de doelman kansloos. 2-0 dus. Zou het dan weer eens lukken om die drie hele belangrijke punten te pakken. 
  In het elftal werden Marnix Sonneveld, Bethslot Woldseamanuel en Nick de Bil gewisseld. Hun plaatsen werden ingenomen door Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Jasper Hoogwerf.
  Alexandria ’66 moest men 10 man verder nadat de goed leidende arbiter Maurice Scherpenhuizen Alexandriaspeler Shay van Liempd van het veld stuurde. Laatstgenoemde schoffelde Jordie de Groot op een smerige wijze onderuit. De 2-0 voorsprong kwam nu niet meer in gevaar en zo kon Rozenburg zijn 2e zege boeken. 

  As. dinsdag eerst uit naar Sparta AV (inhalen) en zaterdag gaat de formatie van trainer/coach Peter-Marcel Nauta op bezoek bij Hellevoetsluis.

  Toon van Dijk


     

  Bethslot Woldemanuel 1-0                                        Nick de Bil 2-0