• Rozenburg faalt!

Na het winnen van de 2e periode en een prima pot voetbal tegen OVV moest Rozenburg deze keer de strijd aangaan met de Jonge Spartaan uit Middelharnis.

• Laatstgenoemde begon sterk en knalde reeds in de 1e minuut de bal op de paal. Dit bleek nog niet genoeg om de thuisclub wakker te schudden. Met als gevolg 0-1 van Stan Melissant. De Jonge Spartaan bleef de bovenliggende partij, maar vond in Rozenburgdoelman Wouter Bloothoofd een te groot obstakel. In de 40e minuut maakte Stefan van Es in de ogen van de onnavolgbare scheidsrechter Pedrag Obradovic een zware overtreding. Zo zwaar dat de arbiter het nodig vond om Stefan van Es de rode kaart te tonen. Rozenburg moest verder met tien man en de wetenschap dat het voetballend weinig had in te brengen.

• In de rust werden Elroy van Seventer en Maik den Ouden vervangen door Vince Lissenberg en Liam Kleijwegt.

• In de 47e minuut mocht Bryan van de Laan aanleggen van de 11meterstip. Zoals gewoonlijk faalde hij niet en was de 1-1 een feit. Lang mochten de Rozenburgers niet genieten, want 3 minuten later was 1-2 een feit door Marc Peeman. In de 70e minuut was de wedstrijd gespeeld. 1-4 stond op het scorebord door doelpunten van Gerben Prins en Stan Melissant. Een kwartier voor het einde van de partij kon Rozenburg in de persoon van Nick de Bil nog wat terugdoen, 2-4 .Even later werd Jonge Spartaanspeler Gerben van der Weele om duistere redenen het veld uitgestuurd. In de 90e minuut kreeg Regillio van Buuren zijn 2e gele kaart voorgeschoteld van één van de hoofdrolspelers van deze wedstrijd, scheidsrechter Obradovic.

Eindstand 2-4.

De schade is niet alleen de nederlaag, maar ook de rode en gele kaarten en het bedenkelijke niveau van deze wedstrijd. Voor Rozenburgcoach Peter-Marcel Nauta genoeg werk  deze week om de Rozenburgers klaar te stomen voor de uitwedstrijd as. zaterdag tegen GHVV1.

Toon van Dijk

FOTOLINK: https://flic.kr/s/aHsmBNC5m1