• Voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021/22 moest  Rozenburg afreizen naar Alexanderpolder om het daar op te nemen tegen Alexandria ’66. Zij bezetten de 10e plaats op de ranglijst met 33 punten.  

  De opdracht voor de formatie van trainer/coach Peter-Marcel Nauta was ogenschijnlijk simpel. Zorgen dat je geen laatste wordt op de ranglijst. Maar zo simpel is dat natuurlijk niet. Rozenburg miste de geblesseerde Bryan vd Laan, Onur Can Zaif en Patrick Struijk. Rick Tas nam de rol als doelman op zich en deed dat uitstekend.  Rozenburg speelde een verdienstelijke 1e helft en kreeg de beste kansen om op voorsprong te komen. Maar het scoren bleek een iets te groot probleem en omdat de thuisclub hetzelfde probleem had werd 0-0 een logische ruststand. Vlak na rust een prima combinatie van Nick de Bil en Bethslot Woldeamanuel . Laatstgenoemde mikte net naast het vijandelijke doel. 

  In de 51e minuut vormde geklungel in roodgele defensie de aanleiding tot het doelpunt van de thuisclub. 1-0. Kwam op naam van Jurano o’Brien. 6 minuten later stond het al 3-0 door doelpunten van Shay van Liempd en wederom Jurano o’Brien.
  De aanwezige Rozenburgers werden echter gerustgesteld door de tussenstand bij concurrent Deltasport.  Nick de Bil scoorde de 3-1 . Het laatste woord was aan de thuisclub. De eindstand werd bepaald door Romano Filé. 4-1.          

  Eén en ander heeft tot gevolg dat Rozenburg as. zaterdag 11 juni op eigen terrein de nacompetitie start tegen het Klaaswaalse Sport Staalt Spieren, beter bekend als SSS.
  Dan hebben we de dinsdag erop ( 14 juni) weer een ronde. Dan speelt de winnaar van Rozenburg-SSS tegen de winnaar van LMO-Vierpolders. De ploeg die het hoogst geplaatst staat speelt thuis.
  18 juni staat de finale gepland op neutraal terrein.  De simpele conclusie is dus driemaal winnen om in de 2e klasse te blijven.

  We gaan het hopelijk beleven!!

  Toon van Dijk.