• Zoals de laatste 10 minuten van deze wedstrijd verliepen moet je gezien hebben om het geloven. 
  Rozenburg begon deze degradatiekraker met Patrick Grinwis in het doel als vervanger van de licht geblesseerde Silvio Spiessens. Laatstgenoemde keepte de 2e helft.

  In de beginfase was Rozenburg de bovenliggende partij. Na 7 minuten kwamen de roodgelen op een 0-1 voorsprong door Patrick Struijk die een mooie aanval besloot met een treffer. In de 17e minuut besloot de warrig leidende arbiter Moen Parmessar Charlois een vrije trap te geven op zo’n 22 meter van het Rozenburgse doel. De inzet werd gekeerd door Patrick Grinwis, maar uit de rebound wist Claudio Lopez Silva de gelijkmaker te scoren. Enkele minuten later zette Atmaca Oguzhan Charlois op voorsprong 2-1. Dit werd ook de ruststand.

  Rozenburg kwam scherp uit de kleedkamer. Na een aanval over rechts scoorde Elroy van Seventer na prima voorbereidend werk van Lars Bekker 2-2. Rozenburg bleef de aanval zoeken en na een uur kwamen de Rozenburgers op voorsprong na een mooi afstandsschot van Nick de Bil. Deze actie werd enkele minuten later gekopieerd door Patrick Struijk wat een tussenstand van 2-4 betekende.  Het zag er allemaal hoopvol uit voor de Rozenburgse spelers en supporters, totdat de 47jarige invaller Claudio Lopez Silva van Charlois zich ermee ging bemoeien. Vanaf minuut 82 ging alles mis wat mis kon gaan voor Rozenburg. Hij maakte de 3-4 en de 5-4 en tussen neus en lippen door was hij verantwoordelijk voor de assist op zijn zoon die 4-4 voor zijn rekening nam. Een einde van een wedstrijd die je niet kan verzinnen.
  Rozenburg staat er op de ranglijst beroerd voor op een laatste plaats en moet hopen op misstappen van de concurrentie en proberen zelf de puntjes bij elkaar te schrapen.
  Een eerste poging kan a.s. zaterdag 23 april worden gedaan in de thuiswedstrijd tegen Sparta. 

   Toon van Dijk

 •         De veel jongere Maik den Ouden wist ook de 47jarige invaller Claudio Lopez Silva van Charlois niet te stoppen.
          Foto copyright www.voetbalrotterdam.nl

          Stand per 16 april 2022: