• Na de goede wedstrijd tegen DRL werd met een goed gevoel uitgekeken naar de wedstrijd tegen Pernis. In de beginfase was Rozenburg de bovenliggende partij zonder echte kansen te creëren. De eerste keer dat Pernis in het Rozenburgse strafgebied kwam was het gelijk prijs. Uit een voorzet vanaf links kon de enige Pernisser in de Rozenburgse "zestien" nl. Gino Blom, de 1-0 aan laten tekenen.  Vanaf dat moment zakte het spelpeil vanRozenburg zienderogen. Silvio Spiessens moest nog een keer redding brengen bij een inzet van May Glen. Hij kon echter niet verhinderen dat Pernisaanvaller Robin Rijnaarts na aangeven van Gino Blom vlak voor rust de 2-0 kon scoren. Dit werd tevens de ruststand.

    Na de rust een sterker Rozenburg dat echter te onnauwkeurig speelde om tot grote kansen te komen. Sterker nog, uit één van de spaarzame aanvallen van Pernis werd de 3-0 gemaakt door Robin Rijnaards.  Bij Rozenburg werden drie man gewisseld. Sander Arkenbout, Ruud Hakbijl en Paul Santra werden vervangen door Joris van Driel, Mitchell de Zeeuw en Lennart Quak.

    In de 72e minuut deed Rozenburg wat terug in de persoon van Vince Lissenberg die 3-1 maakte.En toen Nick de Bil in de 80e minuut de 3-2 kon scoren leek er misschien nog een remise aan te komen. Helaas kwam het zover niet. Floris vd Heuvel deed nog een poging maar deze werdteniet gedaan door Pernisdoelman Jeffrey Meijboom. Na het eindsignaal van de goed leidende arbiter Prins het besef dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor de technische staf en spelers van de roodgele brigade.

    Wellicht zijn er as. zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Gravendeel verbeteringen zichtbaar.

     

    Toon van Dijk.