•  


  In Heenvliet dwong Rozenburg promotie af na het winnend afsluiten van de finalepartij tegen Zuidland. Omdat Vince Lissenberg vanwege een enkelblessure niet inzetbaar was werd Jordie de Groot de voorstopper.

 • Na het beginsignaal van arbiter Boyd van Kommer trok Zuidland het initiatief naar zich toe. Dit gebeurde veelal met de behendige linkerspits Ayrton Verlaan. Deze speler scoorde reeds in de 4e minuut de 1-0. Even leek het erop dat Rozenburg overlopen zou worden, maar o.a. door goed keeperswerk van Wouter Bloothoofd bleef de schade beperkt tot die ene treffer. Dit betekende een ruststand van 1-0.

 • Na de rust een beter Rozenburg. Na een uur leek Bryan vd Laan te scoren uit een vrije trap, maar de treffer werd wegens hinderlijk buitenspel afgekeurd. 2 minuten later was het wel prijs. Wederom scoorde aanvoerder Bryan vd Laan uit een vrije trap op legale wijze wat de gelijkmaker betekende. 1-1. In de 70e minuut kreeg Zuidlander Sven vd Bogaerdt zijn 2e gele kaart voorgeschoteld en kon hij vertrekken.

 •  

  Inmiddels was Stefan van Es vervangen door Bethslot Woldeamanuel. Laatstgenoemde zette in de 72e een mooie aanval op. Hij speelde Floris vd Heuvel aan die op zijn beurt Bryan vd Laan bij de aanval betrok. Dit leverde een niet te missen kans op. Bryan mistte dan ook niet en de voorsprong was daar voor Rozenburg. 1-2.

 • Zuidland zette nog een keer alles op alles wat resulteerde in de gelijkmaker van Morris de Hoog die volledig vrijstaand raak kon koppen. 2-2. Een verlenging had nog voorkomen kunnen worden door Nick de Bil. Hij de schoot de bal in 90eminuut in kansrijke positie over het vijandelijke doel.  In de verlenging was Rozenburg de bovenliggende partij zonder echt grote kansen creeĆ«ren. Vlak voor het einde van de 1e verlenging kwam Rozenburg dan toch op voorsprong. Een prima voorzet van Floris vd Heuvel werd door Nick de Bil achter de kansloze Zuidlanddoelman Marcel Kardux gekopt. 2-3. 

 • Dit werd ook de eindstand, wat dus promotie betekende voor de Roodgele brigade van coach Peter-Marcel Nauta. Een prestatie om U tegen te zeggen en complimenten voor eenieder die hieraan heeft meegewerkt!!

   

  Toon van Dijk.

   

  Foto's van Ruud Vermeer, voor meer foto's klik hier