• Door een simpele 0-4 zege op degradatiekandidaat Pernis klimt Rozenburg naar de 2e plaats in de rangschikking. Een 2eplaats kan een voordeel opleveren in de nacompetitie. Bij de Rozenburgers waren Jordie de Groot en Wouter Bloothoofd niet van de partij. De plaats van laatstgenoemde werd ingenomen door Silvio Spiessens.

 • Vanaf de aftrap was Rozenburg de bovenliggende partij en werd er vooral op de vijandelijke helft gevoetbald. Dat leverde wat kleine kansen op die niet benut werden. Totdat  Regillio van Buuren in 19e minuut de 0-1 aan kon laten tekenen. Drie minuten was het weer raak. Na prima voorbereidend werk van Floris vd Heuvel maakte Nick de Bil de 0-2. Rozenburg was heer en meester en gunde Pernis weinig kansen. In de 38e minuut was het weer Nick de Bil die scoorde. 0-3 werd dan ook de ruststand.

 • Na de rust probeerde Pernis tevergeefs de bakens te verzetten. Sterker nog , het was Bryan vd Laan die na aangeven van Floris vd Heuvel de 0-4 maakte. Dit gebeurde na 60 minuten. Bij één van de spaarzame aanvallen van Pernis werd een actie van Silvio Spiessens bestraft in de vorm van een strafschop door arbiter  Wim Wigleven . Deze buitenkans kon niet verzilverd worden door Bart vd Steen. Hij schoot de bal naast het doel. Na het eindsignaal stond de uitslag 0-4 op het scorebord. Gele kaarten waren er voor Silvio Spiessens en Vince Lissenberg.

 • Komende zaterdag speelt Rozenburg thuis tegen Rhoon.

   

  Verslag: Toon van Dijk

   

  Foto's: Archieffoto, met dank aan Ruud Vermeer