• Rozenburg onderuit tegen Sparta

Als gevolg van de kaartenregen in de slotfase van de wedstrijd tegen Strijen waren Maik den Ouden, Nick de Bil en aanvoerder Bryan van der Laan voor één wedstrijd geschorst. Dus lag er voor trainer/coach Peter-Marcel Nauta een flinke puzzel om op te lossen voor de wedstrijd tegen koploper Sparta. Zo waren er basisplaatsen voor Paul Santra en Sander Kraaijeveld, en werd Marnix Sonneveld in de spits geposteerd.

Aanvankelijk kon Rozenburg het aardig bijbenen tegen de koploper. Na een kwartier een poging van Floris vd Heuvel in de korte hoek, maar de Spartakeeper kon een doelpunt voorkomen. Na balverlies van Sparta kon Floris van den Heuvel alleen op Spartadoelman Daniël van der Knijff afgaan. In plaats van de bal opzij te leggen naar Marnix Sonneveld schoot Floris helaas tegen de keeper aan. Na 25 minuten viel de 0-1 door Jordy van Buuren. Hij scoorde terwijl hij buitenspel stond. Arbiter Omar Moussaoui negeerde echter het vlagsignaal van Leen van Es.  Dat de ruststand geen 0-2 werd was te danken aan Rozenburgdoelman Bayka Ünal Can die een poging van Robin Benningshof onschadelijk maakte.

In de rust werd Sander Kraaijeveld gewisseld voor Onur Zaif. Hierdoor ging Regillio van Buuren een linie naar achteren.

10 minuten na de rust was de wedstrijd beslist door 2 doelpunten van Sparta door Robin vd Sman en Yannick vd Sman. In de 65e minuut kon Rozenburg in de persoon van Patrick Struijk iets terug doen. Hij schoot een vrije trap vanaf 20 mtr in de kruising 1-3.  1-4 werd het door Jordy van Buuren, 2-4 kwam op naam van Floris vd Heuvel. In de 85e minuut werd de eindstand bepaald op 2-5 door Wouter vd Werff.

As. zaterdag staat zoals het er nu uitziet het laatste competitieduel van 2019 op het programma. Nl. de uitwedstrijd tegen Charlois SV. Let op, de wedstrijd begint om 1500uur!

Toon van Dijk