• Uiteindelijk is dan toch het doek gevallen voor Rozenburg. In Capelle a/d IJssel bleek FC Oudewater een te moeilijke hindernis. De klus moest geklaard worden zonder de routeniers Maik den Ouden, Nick de Bil en Bryan vd Laan. Verder was de trainer Peter-Marcel Nauta niet van de partij. De invallers waren Max Ruitenberg en Sam Jongejan. 

    In de eerste helft gaf de piepjonge formatie van invallercoach Erik vd Ridder prima partij, sterker nog, men kwam in de 3e minuut op voorsprong. Een prima crosspass van Marnix Sonneveld bereikte Lars Bekker, die op zijn beurt Bethslot Woldeamanuel aan het werk zette. Laatstgenoemde scoorde de 0-1.
    Bethslot Woldeamanuel leek na 25 minuten de 0-2 te maken, maar nu bleek doelman Bart Meuleman een te moeilijke hindernis. Vlak voor de rust een aanval van Oudewater. Een gevaarlijk schot van buiten de “zestien” kon worden gekeerd door Tristan Pols. Helaas kwam de bal voor de voeten van Oudewateraanvaller Menno Venhof, die simpel de gelijkmaker binnen kon tikken. Een domper voor Rozenburg zo vlak voor de thee. Ruststand 1-1.

    In de rust werd Max Ruitenberg vervangen de Georges Elizabeth. Deze wissel had tot gevolg dat Rozenburg met 3 jongens van 17 jaar de klus moest gaan klaren.

    FC Oudewater was na de rust de iets betere ploeg. In de 67e minuut kwam deze ploeg op een 2-1 voorsprong. Rozenburg liet zich echter niet uit het veld slaan en beet van zich af. Maar tot scoren kwam men niet. Met de wissel van Ibrahim Ayyildiz voor Sam Jongejan werd Rozenburg aanvallend weer wat sterker. Dat leverde wat kansjes op voor de Rozenburgers. Het zat in deze fase ook niet erg mee. En toen een prachtige aanval werd afgerond door Bethslot Woldeamanuel, gooide de assistent-scheidsrechter roet in het eten door voor buitenspel?? te vlaggen. Deze meneer zou dit twijfelachtige kunstje helaas nog een paar keer herhalen. In de 83e minuut stond de 3-1 op het scorebord waardoor de wedstrijd gespeeld was. Complimenten voor de mannen die deze wedstrijd alles gegeven hebben maar het bleek helaas niet genoeg. De felicitaties gaan uit naar FC Oudewater, die volgend seizoen in de 2e klasse te zien zijn. En voor Rozenburg geldt, uithuilen, genieten van de vakantie en komend seizoen je beste beentje voorzetten in de 3e klasse!

    Toon van Dijk