• Rozenburg stopt negatieve serie!

Na de winst op OVV van 2 maart jl. werd er alleen nog van laagvlieger Piershil gewonnen. De doelpunten vlogen Rozenburgdoelman Wouter Bloothoofd om de oren. Afgelopen dinsdag tijdens de inhaalwedstrijd tegen OVV keek Rozenburg na 3 minuten, ik zeg DRIE minuten, al tegen een 0-2 achterstand aan. Men kon uiteindelijk de schade beperken tot een nederlaag van 0-4.

•

Tegen den Bommel kon trainer/coach Peter-Marcel Nauta niet beschikken over Bryan vd Laan, Regillio van Buuren, Vince Lissenberg en Sander Kraaijeveld. Daardoor was er voor het eerst sinds lange tijd (oktober 2017 ?) weer een basisplaats voor Onur Zaif en werd Jeroen Brobbel rechtsback.

• In de 1e helft gebeurde er weinig noemenswaardig en leken beide ploegen gebukt te gaan onder de zomerse omstandigheden op Sportpark West.

• Na de rust een feller Rozenburg dat in de 49e minuut op voorsprong kwam door gelegenheidsaanvoerder Nick de Bil die de bal van ca. 20 meter tegen de touwen knalde achter den Bommelkeeper Rick Postema.

• Laatstgenoemde was wederom kansloos toen Jordie de Groot na een prima combinatie met Nick de Bil de 2-0 aan liet tekenen. Den Bommel probeerde wat terug te doen maar vond in Wouter Bloothoofd en te groot obstakel. Toen Onur Zaif in de 66e minuut na aangeven van Jordie de Groot de 3-0 maakte was de wedstrijd wel gespeeld.

3-0 werd dan ook de eindstand en hopelijk is dit het begin van een betere serie. Op 11 mei wacht de uitwedstrijd tegen Pernis.

Toon van Dijk