• Rozenburg moest naar Krimpen a/d IJssel om daar de strijd aan te gaan met koploper DCV. In de thuiswedstrijd werd het 0-6! Met gedachte van, dit overkomt ons geen 2e keer, had Rozenburg de spreekwoordelijke bus geparkeerd voor de 48-jarige doelman Patrick Grinwis. Dus er lekker vlot doorheen combineren zat er niet in voor de thuisclub. Sterker nog, de weinige kansen in de 1ehelft waren voor Rozenburg. Tim Bekker was zijn  direkte tegenstander een paar te snel af, maar hij kon zijn acties niet met succes afsluiten. Linksback Marnix Sonneveld haalde een paar keer de achterlijn maar zijn voorzetten konden helaas niet afgerond worden. Kortom, het was weer een wedstrijd waar de neutrale toeschouwer zich zou afvragen, wie nu de koploper was en wie de degradatiekandidaat. 

    Beide ploegen konden bij een ruststand van 0-0 de kleedkamers opzoeken.

    De 2e helft was net in gang gezet door arbiter Jeroen Noordhoek, toen Patrick Grinwis redding bracht op een inzet van één de DCV-aanvallers. Dat moest hij nog een paar keer doen en hij deed dat als in zijn beste dagen. Tijdens één van de spaarzame aanvallen van Rozenburg schampte Patrick Struijk in kansrijke positie de lat boven DCV-doelman Bart de Keijzer. En net toen men aan een remise begon te denken, ging het voor de zoveelste keer mis voor Rozenburg in de blessuretijd. DCV gooide ten einde raad de bal maar weer eens voor het Rozenburgse doel. Daar stond DCV-er Daan Beumer die de bal dusdanig met zijn hoofd beroerde dat deze met een boogje in de andere hoek achter Patrick Grinwis viel. Spreekwoordelijke pech voor de club die onderaan staat tegenover het geluk van de koploper. Helaas werd het harde werken van de Rozenburgers niet beloond met het broodnodige punt.

    Komende zaterdag ontvangt Rozenburg “concurrent” Deltasport op Sportpark West. Derhalve een wedstrijd die gewonnen MOET worden. 

    Toon van Dijk