• Rozenburg te sterk voor SC Botlek

   

  Het door vele blessures geteisterde Rozenburg moest naar SC Botlek in de wetenschap dat men daar de laatste jaren niet veel successen had behaald.

  Afbeeldingen in het wedstrijdverslag zijn archief foto's.

 • Het begon echter goed voor Rozenburg. Reeds in de 3e minuut stond Rozenburg op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap van Bryan vd Laan werd door Bennie Blokland in eigen doel geschoten achter oude bekende Stefan van Asperen. Rozenburg kon een minuut of tien genieten van de voorsprong. In de 13e minuut nam Jorn Berkelaar de bal ineens op de slof. De bal belandde in het Rozenburgdoel achter de kansloze Wouter Bloothoofd. Een prachtig doelpunt. Na deze treffer was Rozenburg even uit het lood geslagen. Dit duurde gelukkig niet al te lang. Rozenburg kreeg weer de overhand wat resulteerde in wat kleine kansen. 

 • Net voor het rustsignaal van de goed leidende arbiter van Kommer kwam Rozenburg op een verdiende 1-2 voorsprong. Een mooie voorzet van Sander Kraaijeveld bereikte Nick de Bil. Hij knikte de bal op fraaie wijze achter Stefan van Asperen. 1-2 zou ook de ruststand betekenen.

  In de 50e minuut  kwam Jeroen Hartog in het veld voor Bethslot Woldeamanuel.  Hij was net voor de rust als gevolg van een overtreding zodanig geblesseerd geraakt dat hij niet verder kon. De overtreding werd slechts bestraft met geel waar rood meer op zijn plaats had geweest. Rozenburg bleef de betere ploeg en in de 60e minuut maakte Stefan van Es de 1-3 na goed voorbereidend werk van aanvoerder Bryan vd Laan.  Laatstgenoemde bepaalde de eindstand op 1-4 door een vrije trap in de kruising te schieten. 

  Een mooie overwinning op een ietwat tegenvallend SC. Botlek betekende de 3e zege op rij. Voor de 4e zege moeten we minimaal wachten tot 17 november als Rozenburg thuis speelt tegen RijnmondHoogvlietSport. Komend weekeinde is er geen programma.

  Toon van Dijk