• Rozenburg terecht kampioen 2e periode!

Na een verdiende 2-4 overwinning op OVV, nam Rozenburg de periodetitel mee uit Oostvoorne,  tevens nemen ze hiermee 7 punten afstand in de rangschikking op de nummer 3.
    Trainer Peter-Marcel Nauta, moest nog wel wat aanpassingen doen, vanwege het ontbreken van de geblesseerde Vince Lissenberg en Floris van den Heuvel. Daarnaast was Sander Kraaijenveld met vakantie.

De achterhoede was hierdoor op 3 plaatsen gewijzigd, waarbij Jeroen Brobbel en Sander Arkenbout de flanken bezetten en Maik den Ouden naast Elroy van Seventer centraal opgesteld was. Zo bleef het middenveld met Jordi de Groot hetzelfde als in de voorgaande wedstrijd. Stefan van Es was als linker aanvaller opgesteld.

• De wedstrijd begon wat gelijk opgaand in de eerste 20 minuten waarbij Rozenburg wel de meeste druk op het doel van OVV mocht zetten. Toch gevaarlijk waren beide teams nog niet geweest. Echter uit een omschakeling, stond de verdediging niet goed en kon Stony van den Berg alleen door , Wouter Bloothoofd liet hij kansloos en schoot de 1-0 binnen. Maar als zo vaak in dit seizoen trok Rozenburg dit snel weer recht. In een aanval waarbij de sterk spelende Nick de Bil vanaf de achterlijn de bal laag voor het doel kreeg waarmee de mee op gekomen Bethslot Woldeamanuel subliem de bal achter zijn standbeen langs in het doel tikte( 1-1). Rozenburg was van plan om gelijk door te zetten en bij een volgende aanval werd Bryan van der Laan op rand 16 onderuitgehaald. Zijn inzet werd langs de muur achter de verbouwereerde keeper hard in de touwen geschoten en de 1-2 stond in de 37e minuut op het scorebord. Echter nu was het OVV weer die de stand weer binnen twee minuten mocht rechttrekken. Uit een identieke vrije trap schoot Timo Lammers ook perfect raak en was de stand weer gelijk (2-2). Wie dacht dat dit dan wel de ruststand zou worden had zich vergist, want Nick de Bil had nog een schitterend doelpunt in gedachte, in de loop naar het doel gaf hij een pegel van ongeveer 22 meter richting doel en deze verdween stijf in de kruising. Zo werd de ruststand met 2-3 bereikt.

• Na de rust twee ongewijzigde teams en het had zo maar gelijk vanaf de aftrap 2-4 kunnen staan, Bryan van der Laan mikte echter net naast de paal. Toch duurde het niet lang voordat het wel 2-4 werd, uit een vrije trap  werd de ook sterk spelende Regilio van Buuren bereikt, hij kopte de bal panklaar naar Nick de Bil die haalde vol uit en liet de keeper voor de vierde keer de bal uit het netje halen.

• Met nog 35 minuten te gaan was het OVV dat nu opportunistisch , met veel lange ballen  en diverse hoekschoppen,  het tij trachtte te doen keren, maar Rozenburg was onverzettelijk. Hoewel de bal regelmatig in het 16 meter gebied kwam werden er niet echt kansen gecreĆ«erd. Bij Rozenburg werden Paul Santra( Bethslot Woldeamanuel) en Jeffrey Bokma(Stefan van Es) nog ingebracht.  In de counters die Rozenburg nu kreeg werden er met name in de laatste 10 minuten  nog een aantal 100% kansen gecreĆ«erd maar die leverden geen doelpunten meer op.

• Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Drunen, welke aan de Rozenburgse kant goed werd bijgestaan door gelegenheid ass, scheidsrechter Erik de Winter, was de ontlading groot. De vele supporters en spelers lieten merken dat deze verdiende overwinning tot stand is gekomen uit een sterk collectief.

Ook de sportiviteit van de Oostvoornse kant moet worden opgemerkt deze werd met name door trainer Rob Vuik getoond door de spelers van Rozenburg persoonlijk te feliciteren.

FotoLink: https://flic.kr/s/aHskSzBRqs