• Foto VVR-Meeuwenplaat 11-02-2023

Het reeds gedegradeerde Rozenburg moest de strijd aangaan tegen Meeuwenplaat. De gasten hadden nog wel wat punten nodig om uit de gevarenzone te blijven. In de 1e helft waren de kansen aan beide kanten schaars. Na een half uur moest de doelman van de gasten handelend optreden bij een inzet van Nick de Bil. Een doelpoging van Meeuwenplaataanvaller Michell Ott werd door Benny vd Meer vakkundig onschadelijk gemaakt. Rozenburg bleef gevaarlijk door schoten van Elroy van Seventer en Nick de BilMaar het was toch Meeuwenplaat dat vlak voor rust wist te scoren door Ackeo Liefden.
    0-1 werd dan ook de ruststand. Vlak na rust een grote kans voor de bezoekers,
    maar de bal kwam ergens op de Noordzeeweg terecht. Na een uur viel toch de 0-2, die gescoord werd door Niels Versteege.
    Rozenburg gaf zich niet gewonnen, en het was
    Elroy van Seventer die de 1-2 op het scorebord liet verschijnen. De koek was nog niet op en het was Nick de Bil die in zijn laatste thuiswedstrijd de gelijkmaker binnenschoot. Bijna ging Rozenburg nog met de overwinning aan de haal, ware het niet dat de Meeuwenplaatkeeper de bal uit de hoek kon boksen na een vrije trap van Vince Lissenberg.

Na de wedstrijd werd er stilgestaan bij het feit dat een aantal spelers deze dag hun laatste (thuis) wedstrijd had gespeeld. Deze mannen werden door voorzitter Frank Schellenboom in het  spreekwoordelijke zonnetje gezet. Nick de Bil, Benny vd Meer, Maik den Ouden en Onur Can Zaif werden bedankt voor de inzet voor de vereniging en veel plezier gewenst in een leven zonder voetbal.

Toon van Dijk