• Onder prima omstandigheden moest het elftal van coach Peter-Marcel

Nauta het opnemen tegen Deltasport. In de 1e minuut al een mogelijkheid voor Bryan vd Laan. Dat was, naar later bleek, de aanzet tot een goede 30 minuten van Rozenburg. In de 6e minuut moest Silvio Spiessens nog wel handelend optreden bij een inzet van Moreno Marengo, maar voor de rest was Rozenburg de bovenliggende partij. Tegenvaller was wel dat Marnix Sonneveld na 10 minuten al geblesseerd raakte en vervangen werd door Stefano Tavares. In de 15e minuut werd Bethslot Woldeamanuel ten val gebracht binnen de “zestien” . De prima leidende arbiter Ed Toonen legde de bal op de penaltystip. Bryan vd Laan benutte dit buitenkansje. 0-1. 10 minuten later werd het zelfs 0-2 door Nick de Bil na een hele mooie aanval. Daarna ging er ineens heel veel mis bij Rozenburg. Een voorzet van Deltasport werd door Elroy van Seventer in eigen doel gegleden en 2 minuten later stond  de 2-2 op het scorebord. Redouan Boulfalfal kon scoren na collectief falen van de roodgele defensie. De 2-2 werd de ruststand. De 2e helft was nog geen minuut bezig toen Rozenburg door Deltasportaanvaller Brian Leons op een 3-2 achterstand werd gezet. Ook bij deze treffer zag de Rozenburgverdediging er niet goed uit.Een doelpoging van Bethslot Woldeamanuel werd onschadelijk gemaakt door doelman Evora Elton. In de 80e minuut viel het doek voor Rozenburg. 4-2 werd het door Jordao Pattinama. Rozenburg deed nog wel wat terug . Nick de Bil scoorde de 4-3 in de 89e minuut. Deltasport had echter het laatste woord door de 5-3 te scoren.  Het is natuurlijk teleurstellend dat een wedstrijd, waarin je 3x scoort, geen punten oplevert. Voor de technische staf is er nog wel wat werk aan de winkel. As. Zaterdag komt DCV naar sportpark West. DCV wist al zijn wedstrijden te winnen. Aan Rozenburg de schone taak een einde te maken aan die serie!!

Toon van Dijk