• Na de eerste twee wedstrijden van de derde periode te hebben gewonnen was er bij Rozenburg het geloof in een goed resultaat tegen de lijstaanvoerder uit Numansdorp. Zeker in de eerste helft zag het er naar uit dat dat zou gaan lukken. Vanwege de afwezigheid van Mitchell de Zeeuw toverde trainer Mark van Os Joris van Driel als linksback uit de hoge hoed. Dat ging hem, behoudens enkele schoonheidsfoutjes,goed af. Na 10 minuten een prima redding van Silvio Spiessens bij een kopbal van Richard Bras.

  Rozenburg kreeg ook zijn kansen maar het vizier stond niet goed afgesteld. Na ca. 20 minuten leek NSVV op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd niet toegekend, dit mede op aangeven van gelegenheidsgrensjager Pleun de Borst. Op het half uur ging NSVVaanvaller Sjoerd Hofstede alleen op de Rozenburgkeeper af, maar deze kon bekwaam redding brengen. Enkele minuten later was het Bryan vd Laan die de 1-0 maakte na een snelle counter. Vlak voor de rust belandde de bal op de paal na een inzet van Floris vd Heuvel. Met een 1-0 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

   

 • Na de rust een sterker NSVV. Na 54 minuten kopte Kelvin vd Giessen van dichtbij de stand naar 1-1. In de 63e minuut moest Maik den Ouden geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Omer Faruk Ayyildiz. 20 minuten voor het einde van de partij moest Floris vd Heuvel het veld verlaten wegens zijn 2e gele kaart. Het werd nog erger toen Nick de Bil de makkelijk vallende Mitchel Louwerens ten val bracht. Ook Nick kreeg van arbiter Zuidwijk de 2e gele kaart  voorgeschoteld. Uit de vrije trap ging de bal volgens de scheidsrechter over de doellijn. 1-2 door invaller Dikkie Bontes. In de 90e minuut werd de eindstand op 1-3 bepaald door Yoeron vd Ree. Zeker de eerste helft was te zien dat als de Rozenburgers zich puur met het voetballen bezig houden ze best een aardig elftal hebben.

  Voor Rozenburg staat komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Zinkwegse Boys op het programma.

   

  Toon van Dijk