• Er waren voor deze laatste bekerwedstrijd slechts twee afwezigen, nl. Bethslot Woldeamanuel en de nog steeds geblesseerde doelman Unal Can Bayka. Maar voordat de wedstrijd begon moest Vince Lissenberg geblesseerd afhaken vanwege een opspelende hamstring. Zijn vervanger was Kevin van Heemst.

Rozenburg trof in Vitesse Delft een goede ploeg met prima voetballers. Toch kwamen de roodgelen op een 1-0 voorsprong. Jordie de Groot zette met een prachtige pass Nick de Bil aan het werk, die beheerst afrondde. Men kon niet lang genieten van de voorsprong. Het was Patrick Dos Reis Tavares die de bal koppend achter de kansloze Rozenburgdoelman Silvio Spiessens in het doel liet belanden. Een gevolg van zeer matig verdedigen van de thuisclub. Rozenburg deed niet veel onder de ploeg uit Delft. Silvio Spiessens moest wel twee keer redding brengen, dat deed hij overigens prima, maar hij kon niet verhinderen dat Vitesse-aanvaller Denzel dos Santos de 1-2 op het scorebord liet verschijnen. Dit gebeurde na slordig balverlies op het Rozenburgse middenveld. 1-2 werd de ruststand.

Na de rust een wat sterker Vitesse zonder dat het echt gevaarlijk kon worden. In de 67e minuut leek de wedstrijd gespeeld, toen Koen de Vries de 1-3 liet aantekenen. In dezelfde minuut werden Nick de Bil en Kevin van Heemst vervangen door Lennart Quak en Floris vd Heuvel. Jordie de Groot leek de aansluitingstreffer te maken maar hij vond de uitstekende doelman Gilmario Correia dos Santos op zijn pad. Het werd zelfs nog 1-4 doordat Duncan Sjerp een strafschop kon verzilveren.

1-4 als een eindstand. Daar wordt je als Rozenburger niet erg vrolijk van. Zeker niet als men het spel en de uitslagen van de voorbereiding in ogenschouw neemt. Maar zoiets kan zo maar omdraaien en misschien is dat as. zaterdag al het geval als het sterk geachte FC. Binnenmaas op bezoek komt voor de 1e competitiewedstrijd. En gedenk, zoals een echte Rozenburger ooit wist te vertellen, je hebt meer aan een ons geluk dan aan een pond verstand!

Toon van Dijk