• Rozenburg Verslaat Gravendeel

Na de prima zege op RHS van afgelopen week was het zaak om daar tegen Gravendeel een vervolg aan te geven in de vorm van een driepunter.

Dit om in het spoor te blijven van nr. 1 Binnenmaas en om nr 3 OVV van het lijf te houden.

Rozenburg startte in dezelfde opstelling als tegen RHSport, dus met Vince Lissenberg in de spits. Voordat het publiek op Sportpark West in de gaten had dat de wedstrijd begonnen was stond de 0-1 reeds op het scorebord.  Jelle vd Starre profiteerde van een goede actie van Marco Kruijthof en schoot de bal achter Rozenburgdoelman Wouter Bloothoofd.4 minuten later kwam Rozenburg langszij door een doelpunt van Floris vd Heuvel.  Gravendeel mocht  aftrappen en vanuit die aanval schoot Marco Kruijthof de bal tegen lat. Dat was een meevaller voor de mannen van trainer Peter-Marcel Nauta evenals de handsbal in het strafschopgebied van Gravendeel die werd geconstateerd door de goed leidende scheidsrechter Wim Roozenboom. De penalty werd zoals gewoonlijk benut door aanvoerder Bryan vd Laan. Dat betekende een stand van 2-1 wat tevens de ruststand zou zijn. In de 48eminuut kreeg Bethslot Woldemanuel de bal op een presenteerblad van Floris vd Heuvel maar hij kon helaas niet scoren.

Gravendeel deed er van alles aan om de 2-2 te maken, maar door prima keeperswerk van Wouter Bloothoofd en een keihard werkende Roodgele formatie kon dat voorkomen worden. Het bleef spannend tot de 82e minuut. Rozenburg kreeg een strafschop nadat Vince Lissenberg in de "zestien" werd neergelegd. In de commotie die daarna ontstond kreeg Gravendeelcaptain Luc Rozendaal voor de 2e maal geel te zien en moest het veld verlaten. Doordat Bryan vd Laan de strafschop benutte kwam Rozenburg op een geruststellende voorsprong van 3-1. En omdat Rozenburg nog wat kansen onbenut liet werd dit de eindstand. Een mooie beloning voor een prima teamprestatie. As. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen het verrassend goed presterende Vierpolders op het programma.

Toon van Dijk

FOTOLINK: https://flic.kr/s/aHsmAouKac