• Rozenburg Vr1 zet zegereeks voort

D.V.V. Vr2 - v.v.Rozenburg Vr1: 1-6

Na een moeizame competitie start, waarin wel 2x met 4-3 werd gewonnen, overtuigden de dames de laatste 2 wedstrijden wel met een 0-7 en 12-2 overwinning.
    Resultaat: 4 gespeeld, 4 gewonnen en een riant doelsaldo.
    Dit alles leverde een gedeelde koppositie op met de dames van Z.B.V.H.

Vandaag moesten de dames aantreden in Dirksland tegen de plaatselijke D.V.V’09.
    Vooraf enige scepsis aangezien D.V.V. thuis moeilijk te kloppen leek.
    Op een hobbelig veld en een koude wind maar wel met een lekker zonnetje werd er afgetrapt. Al snel namen de Rozenburg dames de overhand in de wedstrijd en creëerden we de eerst kansen. Een droge harde knal van Danique Luijt betekende de 0-1.Langs de lijn was het door het zonnetje lastig te zien of de bal er nu wel of niet in zat maar het gejuich in het veld verraadde dat de bal er in zat. Toen vervolgens de goed spelende Nienke van Pelt de 0-2 binnen schoot was het wachten op het verder uitbreiden van de voorsprong. De Rozenburg defensie had de zaken goed voor elkaar en gaven geen kans weg. Daarentegen wisten de Rozenburg dames volop kansen te creëren waarvan er echter geen benut werd. Of het vizier stond niet op scherp, of we waren te gehaast of de goed spelende D.V.V. keeper stond in de weg. Een 4-tal 100% kansen werden niet benut zodat de ruststand 0-2 bleef, een nog niet geheel gerust stellende gedachte.
    Aandachtspunt in de rust om het veld bij balbezit goed breed te houden en niet de ruimtes voor elkaar dicht te lopen. Het blijven zoeken van de combinatie in plaats van lopen met de bal. En als laatste, vooral het afstandsschot vanuit de 2e lijn te gebruiken.
    En de 2e helft is nog geen minuut oud als de 0-3 op het bord staat. Dit wordt rap naar 0-4, 0-5 opgevoerd mede doordat er in de 2e helft beter gecombineerd wordt. Paal en keeper staan een grotere voorsprong in de weg.
    Uit een snelle counter weet D.V.V. de eer te redden door de 1-5 aan te tekenen. Vervolgens is het laatste woord aan Rozenburg waardoor er een 1-6 eindstand op het scorebord staat. Hoogte punt van de 2e helft was een goede combinatie van Nancy Seton, die zelf de 1-2 combinatie aangaat, en vervolgens van buiten de 16-meter de bal snoeihard tegen de touwen aanschiet. Doelpunten makers in de 2e helft waren Nancy Seton (2x), Mylene Prieto en Quinty Schneider. Maar zoals eerder gezegd, als het vizier iets scherper had gestaan of men de rust had bewaard dan hadden we vandaag ook de dubbele cijfers kunnen aantikken.
    Neemt niet weg dat de 3-koppige staf, Liesbeth, Ruud en William, tevreden de terugreis naar Rozenburg maakten. Een goede, degelijke overwinning, een prima verdeling qua speelminuten voor de meiden en geen blessures opgelopen.
    Zaterdag 24 november staat de thuiswedstrijd tegen de Spijkenisser dames van Sc Botlek op de agenda, aanvang 11:00. Van onderschatting mag dan geen sprake zijn want de 3 punten zijn ook dan weer noodzakelijk. Dit met een schuin oog gericht op de wedstrijden daarna waarin de top-3 elkaar zal treffen. Maar zoals gezegd, eerst v.v.R Vr ?? Sc Botlek Vr1 op 24 november om 11:00 en niet op de zaken vooruit lopen.