• ROZENBURG WINT BIJ YVV DE ZWERVERS.

25 mrt 2018
  • Rozenburg begon de wedstrijd in Rotterdam met één wijziging in vergelijking met de wedstrijd Sc. Botlek. Sander Arkenbout nam op het middenveld de plaats in van Joris van Driel. Rozenburg leek de iets betere partij zonder dat het tot grote kansen kwam. Omdat de thuisclub ook niet veel creëerde was er weinig te beleven op sportpark De Grote Stee. Dat veranderde toen de bal uit een afgeslagen corner van de Zwervers bij Mike van Rikxoort terecht kwam. Hij maakte vanaf 20 meter de 1-0. Een paar minuten voor de rust knalde Floris vd Heuvel de bal tegen de onderkant van de lat. In de 45e minuut stuurde de uitstekend spelende Sander Kraaijeveld Nick de Bil de diepte in. Laatstgenoemde scoorde beheerst de gelijkmaker. 1-1 werd de ruststand.

De 2e helft was nog maar net in gang gezet door arbiter van der Bent of de 1-2 lag al in het "mandje". Paul Santra was hier verandwoordelijk voor. Rozenburg kwam goed weg toen de bal op de lat boven Silvio Spiessens belandde. Even later kreeg Bryan vd Laan de kans de stand naar 1-3 te tillen. Zijn strafschop werd echter gekeerd door de uitblinkende doelman Dennis de Hel. 1-3 werd het door Nick de Bil na een assist van Floris vd Heuvel. In de 80e minuut maakte Bryan vd Laan op fraaie wijze de 1-4 middels een mooie lob. Zwervers deed in de persoon van Ronnie Pfeffer nog iets terug door de 2-4 te maken. En omdat de onnavolgbare arbiter Toon van der Bent lang liet doorspelen kon het publiek getuige zijn van een prachtig doelpunt van Nick de Bil die de bal vanaf de zijlijn achter de Zwerversdoelman knalde. Eindstand derhalve 2-5. Een paar opvallende zaken. Dit betekende de eerste uitoverwinning deze competitie. Ook de eerste keer dat de Roodgelen twee keer achter elkaar een wedstrijd winnen. Minpuntje was het missen van de vele kansen.

Het spel met name in de tweede helft moet vertrouwen geven voor de wedstrijd as. zaterdag als koploper NSVV op bezoek komt op sportpark West.

Toon van Dijk