• Rozenburg wint in Delft!

Als je als net gepromoveerd team na 2 wedstrijden 6 punten bij elkaar gevoetbald heb mag je natuurlijk niet mopperen.

De roodgelen begonnen in Delft met dezelfde formatie als tegen de Zwerver. Een harde wind maakte het beide ploegen lastig om goed voetbal op de prachtige grasmat te leggen. Het regende dan ook geen doelkansen voor beide doelen. In de 10e minuut kopte Vitesseaanvaller Rick Burgering  net naast en 5 minuten later moest Rozenburgdoelman √únal Can Bayka reddend optreden bij een kopbal van Denzel dos Santos. Voor Rozenburg waren er ook wat kansen, de grootste was voor Patrick Struik die vlak voor het rustsignaal van arbiter Anne Greveling net naast schoot.
    Na de rust werd het spelpeil van beide elftallen er niet beter op. Na 65 minuten een kans voor Vince Lissenberg maar de Delftse keeper Sadik Aktas wist een doelpunt te voorkomen. Uit de rebound knalde Jordie de Groot de bal over het vijandelijke doel.In de 67e minuut wist de thuisclub te scoren in de persoon van  Nichy Fortes die kon profiteren van niet scherp verdedigen van de Rozenburgers. Rozenburg leek wakker geschud. Een mooie aanval van Rozenburg leverde een ogenschijnlijk niet te missen kans op maar Bethslot Woldeamanuel schoot de bal net naast het doel. Rozenburg kwam goed weg toen de bal de paal raakte bij een Vitesseaanval. Marnix Sonneveld werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Paul Santra. Rozenburg werd sterker. Een vrije trap van aanvoerder Bryan vd Laan eindigde op de kruising.  Een nederlaag voor Rozenburg leek onafwendbaar totdat de scheidsrechter een handsbal zag wat een strafschop opleverde voor Rozenburg. Bryan vd Laan benutte dit buitenkansje wat de 1-1 betekende. Maar de koek was nog  niet op en in de 3e  minuut van de blessuretijd werd een voorzet van Vince Lissenberg door een Vitessespeler zodanig beroerd dat de bal in het Vitessedoel belandde. 1-2 werd de eindstand van een wedstrijd waarin Rozenburg niet zijn beste voetbal liet zien, maar de drie punten zaten wel in de tas.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Deltasport op de rol.

Toon van Dijk