• Rozenburg wint in - en van Den Bommel

Rozenburg begon in een nat en winderig Den Bommel met Vince Lissenberg op de plek van Sander Kraaijeveld.

Dat het geen makkelijke klus zou worden bleek al snel.  Den Bommel gooide er flink wat energie in en men liet zich fysiek ook gelden. Rozenburg liet zich echter niet uit het veld slaan en bestreed Den Bommel zo af en toe met dezelfde wapens. Nadat de thuisclub twee mogelijkheden had laten liggen kwam Rozenburg door Bethslot Woldeamanuel op een 0-1 voorsprong. Diezelfde Bethslot kreeg tien  minuten later de kans op 0-2 na een prima pass van Vince Lissenberg, maar dat feest ging helaas niet door. In de 40e minuut kwam de thuisclub langszij door een doelpunt van Johnno Bakker. Nog een tegenvaller was het uitvallen van Elroy van Seventer. Hij werd vervangen door Liam Kleijwegt, die een prima partij op de mat wist te leggen. Na de rust kwam Rozenburg flitsend uit de kleedkamer. In minuut 46 schoot Joris van Driel van buiten de "zestien" op het Flakkese doel. Het schot werd gekeerd door doelman Sonny Kievit. De bal kwam voor de voeten van Vince Lissenberg die beheerst de 1-2 binnen knalde. Deze meevaller zorgde er mede voor dat Rozenburg voetballend gezien de bovenliggende partij werd. In de 77e minuut werd het 1-3 door Jordie de Groot in samenwerking met een speler van den Bommel die de bal het laatste zetje gaf.

Den Bommel gooide er nog meer lichamelijk geweld in hetgeen niet altijd op de juiste wijze werd beoordeeld door arbiter Jaap van Drunen. Het werd nog even spannend omdat Wesley Bakker van een meter of twintig de bal keihard via de onderkant lat achter Wouter Bloothoofd schoot. 2-3. Deze stand stond na 90 minuten op het scorebord wat de 6e zege op een rij betekende. Een mooie overwinning was de beloning voor het harde werken van de roodgele brigade.

As. Zaterdag komt Oud-Beijerland op bezoek.

Toon van Dijk