• Rozenburg wint ook van Deltasport!

In de 3e competitiewedstrijd moest Rozenburg de strijd aangaan met Deltasport uit Vlaardingen, die vanwege een straf van de KNVB aan hun 1e wedstrijd van dit seizoen begonnen.

Zij zaten vanaf de aftrap iets beter in de wedstrijd wat al na 7 minuten resulteerde in een treffer van Jordao Pattinama. 0-1. In de volgende minuut schoot Nick de Bil net over. Aan beide kanten waren er doelpogingen te bekennen, maar de echte scherpte voor de doelen ontbrak. Tot de 38e minuut. Bryan vd Laan mocht een directe vrije trap nemen op zo’n 20 meter van het doel. Waar de doelman van de tegenpartij wellicht een voorzet verwachtte werd hij verrast en verdween de bal precies in de verste kruising. 1-1. 2 minuten later scoorde Elroy van Seventer de 2-1 wat tevens de ruststand betekende.

Direct na de rust gebeurde er niet veel totdat de gevaarlijke aanvaller Pattinama de bal over het Rozenburgdoel schoot. Diezelfde aanvaller liet heel Rozenburg schrikken toen hij de verdediging  zijn hielen liet zien en alleen op Ünal Can Bayka afging. Laatstgenoemde toonde zijn niet geringe capaciteiten middels een fabelachtige redding. Misschien was dit wel het moment van de wedstrijd voor Rozenburg. Regillio van Buuren leek de 3-1 te maken maar dit feest ging niet door omdat de goed leidende arbiter Roel Vermaat een overtreding had waargenomen. 10 minuten voor het einde kopte Elroy van Seventer de stand naar 3-1 na een prima voorzet vanaf rechts. De kers op de taart werd verzorgd door Vince Lissenberg, die in minuut 89 de bal vanaf ca. 20 meter de kruising inschoot. 4-1 werd de eindstand.

Dit betekent na drie wedstrijden negen punten en een 1e plaats op de ranglijst. Een geweldige prestatie van trainer/coach Peter-Marcel Nauta en zijn gehele staf en niet te vergeten de spelers. As. Zaterdag is Rozenburg weer te bewonderen op het eigen sportpark West. Dan is SVS Capelle de tegenstander.

Toon van Dijk