• Rozenburg wint overtuigend!

Na de zeperd tegen Vierpolders had Rozenburg wat goed te maken in de thuiswedstrijd tegen Botlek. Dit moest gebeuren zonder de afwezige Paul Santra.

Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Jordie de Groot. Met als gevolg dat alleskunner Vince Lissenberg  als linkervleugelverdediger moest acteren.

Botlek werd direct onder druk gezet en na 12 minuten stond de 1-0 op het scorebord.

Een lange bal werd door Bryan vd Laan doorgekopt. De bal werd in één keer op de slof genomen door Bethslot Woldeamanuel en belandde achter de kansloze Botlekkeeper Patrick de Zoete. Een prachtige treffer. In de 25e minuut kopte Jordie de Groot de stand naar 2-0. De honger was nog niet gestild voor de thuisclub. Vlak voor rust tijdens een aanval van Rozenburg schoot Bethslot Woldeamanuel de bal met de buitenkant linkervoet waardoor de bal met een mooie curve in de verre hoek van het vijandelijke doel verdween. Met een ruststand van 3-0 werden de kleedkamers opgezocht. Na de rust kon Rozenburg het niveau van voor de rust niet vasthouden.

Het werd rommelig van twee kanten. Botlek kon in de 68e minuut in de persoon van Tim Oppong wat terugdoen wat resulteerde in een tegentreffer oftewel de 3-1.

Rozenburg was klaarblijkelijk wakker geschrokken. Nick de Bil raakte de paal en Floris vd Heuvel miste een grote kans. Even later moest diezelfde Floris vd Heuvel geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Maik den Ouden. In de 83e minuut scoorde Bethslot Woldeamanuel zijn 3e treffer, en omdat aanvoerder Bryan vd Laan vanaf ca. 20 meter fraai raak schoot werd de eindstand 5-1.  Door deze zege en het gelijke spel van koploper Binnenmaas is achterstand verkleind tot 4 punten.

Voor as. zaterdag staat de uitwedstrijd tegen OVV op de rol. Deze wedstrijd is van groot belang voor het winnen van de 2e periode.

Toon van Dijk

Foto Album: https://flic.kr/s/aHsmBeUpPA