• Onder vrij warm weer en op een droog en hard veld treedt Rozenburg aan tegen Rockanje.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er 1 minuut stilt in acht genomen ter nagedachtenis aan de veel te vroeg overleden Nico Groeneveld speler van de VE1.

Voor beide ploegen stond er nog wel iets op het spel. Bij winst zou Rockanje nog kans hebben om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Rozenburg moest ook winnen om nog een klein beetje uitzicht te houden op de (vervangende) 3e periode titel. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om de supporters een spannende partij voetbal te laten zien. Rozenburg moest het doen zonder Bryan v.d. Laan (werk), Elroy van Seventer (vakantie) en Paul Santra (geschorst). Of het nu kwam door de warmte of door de spanning de wedstrijd kwam maar langzaam op gang.

De eerste speldenprik werd na 10 minuten uitgedeeld door Rockanje, het schot van Sven Groenenboom rolde maar net naast het doel. Twee minuten later was het wel raak en scoorde diezelfde Sven Groenenboom de 0-1. Direct daarop viel de eerste gele kaart voor Rockanje voor een overtreding op Floris van den Heuvel net buiten de 16, helaas strandde de vrije schop in de mêlee van spelers. In de 30e minuut plaatse Nick de Bil vanuit een corner de bal voor het doel en deze werd prachtig ingekopt door Jordy de Groot. 1-1

In de 35e minuut stichtte de Sven Groenenboom gevaar in de 16 meter maar strandde op een goed uitlopende Silvio Spiessens, waarna in dezelfde minuut aan de andere kant Floris van den Heuvel net naast kopte. Na een prima samenspel tussen Nick de Bil en Floris van den Heuvel dacht een ieder dat het 2-1 werd maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd, en zo werd de ruststand 1-1

• Rozenburg kwam iets feller uit de kleedkamers dan de tegenstander wat in de 49e minuut resulteerde in een doelpunt van Mitchel de Zeeuw. In de 63e minuut kon Silvio Spiessens met een knappe redding de 2-2 voorkomen. Vlak daarna maakte Silvio echter een overtreding binnen de 16 meter en kreeg hij terecht een penalty tegen waardoor Rockanje alsnog op 2-2 kwam.

Even leek het erop dat dit de eindstand zou gaan worden maar in 77e minuut maakte Vince Lissenberg met en prachtig doelpunt de 3-2. Sander Kraaijeveld, die nacht teruggekomen van vakantie, werd gewisseld voor Bethslot Woldeamanuel en Stefan van Es kwam er in de laatste minuten nog in voor Joris van Driel. Ook Rockanje probeerde nog door te wisselen het tij te keren maar in de blessure tijd werd er nog een keer gescoord door Floris van den Heuvel. Hiermee werd de eindstand bepaald op 4-2.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen NBSVV uit Nieuw Beijerland op het programma. Voor de trouwe supporter die naar deze wedstrijd gaan let op de weg tussen Oud Beijerland en Numansdorp is afgesloten!!!

Krijnie van der Sluis

Fotolink:https://flic.kr/s/aHskxWW9cn