• Met de intocht van de Goedheiligman pakte Rozenburg een mooi cadeau uit in de vorm van een 1-0 zege op CWO. De laatste zege was op 19 oktober dus het werd wel weer eens tijd voor een nieuwe overwinning!

    Na 8 minuten stond Rozenburg al op een 1-0 voorsprong. De bal werd op het middenveld veroverd, waarna Nick de Bil alleen op CWOdoelman Elton Evora af kon gaan. Nick de Bil scoorde fraai door de bal over de keeper in het doel te laten vallen. Hierna was er een spelbeeld te zien, waarbij beide ploegen kansen kregen. Maar gescoord werd er niet, waardoor de ploegen bij een 1-0 ruststand de kleedkamers konden opzoeken.
    Na de rust eenzelfde scenario. Het meeste gevaar van CWO kwam van de linkerspits, maar ook hij wist niet te scoren. Na ca. 68 minuten een overtreding van Jordie de Groot waar hij om duistere redenen een gele kaart voor kreeg van arbiter Jos Straver. De vrije trap eindigde op de lat.  In de 78e minuut leek CWOaanvaller Rick vd Struis te gaan scoren toen hij de verdediging van Rozenburg zijn hielen liet zien. Maar met een schitterende redding keerde √únal Can Bayka de inzet van de spits van CWO. Even later leek Bethslot Woldeamanuel de 2-0 te maken. Wat Bethslot verkeerd deed was  niet helemaal duidelijk maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af. Vlak voor het einde van de partij moest Jordi de Bruin van CWO het veld verlaten vanwege zijn 2e gele (dus rood) kaart. Na 90  minuten stond de eindstand van 1-0 op het scorebord. Door de resultaat staan de Rozenburgers op de 2e plaats achter Sparta.

    Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Strijen, zij staan 9e op de ranglijst. Dat lijkt een heel verschil met Rozenburg, maar zij hebben maar 4 punten minder, dus een makkie gaat het zeker niet worden!

     

    Toon van Dijk.