• Rozenburg begon de laatste uitwedstrijd in de wetenschap dat het nog een kleine kans had op een (vervangende) periodetitel. De tegenstander echter stond op een degradatieplaats dus had ook nog iets om voor te voetballen. Rozenburg begon scherp aan het duel wat al na 3 minuten resulteerde in een treffer van Jordie de Groot.

In de 13e minuut was het Gerrit Fix die de gelijkmaker voor zijn rekening nam door de bal in de verre hoek achter Rozenburg doelman Tristan Pols te deponeren. Na een NBSVV hoekschop counterde Rozenburg razendsnel. Omer Faruk Ayyildiz werd diep gestuurd waarna hij vervolgens Bryan vd Laan aanspeelde die de 1-2 scoorde. In de 45e minuut liet NBSVV aanvaller Robin Verhoeven de gehele Rozenburgdefensie zijn hielen zien. Gelukkig bleek Tristan Pols een te lastige hindernis en konden de ploegen de kleedkamers opzoeken met een 1-2 ruststand.

Met nog een half uur te gaan liet Omer Faruk Ayyildiz de 1-3 aantekenen na een fraaie pass van Sander Kraaijeveld. Enkele minuten later glipte de sterk spelende Omer Faruk Ayyildiz opnieuw door de NBSVV verdediging. Hij legde de bal keurig terug op Paul Santra die bekwaam de 1-4 produceerde. NBSVV deed in de persoon van Ivar Meeldijk nog iets terug, die kon profiteren van een zwak moment in de verdediging van de Roodgelen. Maar op het moment dat men dacht het nog een spannende slotfase zou kunnen worden verscheen de 2-5 op het scorebord. Het was Vince Lissenberg die een prima voorzet van Sander Arkenbout koppend kon afronden.In de 90e minuut wist NBSVVer Kevin de Faria de 3-5 nog te scoren wat tevens de uitslag werd.

Doordat Rijnmond-Hoogvliet Sport ook zijn wedstrijd won is Rozenburg kansloos voor het  behalen van de 3e periodetitel.

Datzelfde Rijnmond-Hoogvliet Sport is komende zaterdag de tegenstander op Sportpark West waar de ploegen aantreden voor de laatste competitiewedstrijd.

Toon van Dijk.