• Onder bijna Siberische omstandigheden trad Rozenburg aan tegen Sc. Botlek. Men kwam voortvarend uit de startblokken. Na één minuut moest een inzet van Vince Lissenberg van de doellijn gehaald worden. Twee minuten later kreeg Floris vd Heuvel de bal op een presenteerblaadje van Bryan vd Laan.  Vier meter voor het doel  schoot hij echter over. In de 10e minuut toonde Silvio Spiessens zijn klasse door een inzet van Charlo Hassell onschadelijk te maken. In de 35e minuut deed de Rozenburgkeeper dat nogmaals bij een doelpoging van dezelfde speler. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Na de rust een iets sterker Rozenburg dat in de 52e minuut op voorsprong kwam door een merkwaardige treffer van Joris van Driel. Hij raakte de bal niet zoals hij wellicht bedoelde en met een vreemde curve belandde de bal achter de verraste Botlek doelman Patrick de Zoete. Rozenburg kreeg nog meer kansen maar men slaagde er vooralsnog niet in de 2-0 te scoren. In de 65e  minuut kwam Nick de Bil in het veld voor Joris van Driel. In de 70e minuut viel dan toch de 2-0. Na prima aangeven van Floris vd Heuvel maakte Bryan vd Laan de 2-0. Bij Rozenburg werd de moegestreden Omer Faruk Ayyildiz vervangen door Sander Arkenbout. De spanning in de wedstrijd werd teruggebracht door Stef Oppong die in de 82e minuut de 2-1 op het scorebord liet zetten. Sander Arkenbout zorgde voor de 3-1, ware het niet dat arbiter Pieterman bij vergissing de treffer van het scorebord liet halen.Een overwinning voor Rozenburg, die gezien de vele kansen, wel wat hoger uit had mogen c.q. moeten vallen. Toch een prima start van de derde periode.

Zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen YVV de Zwervers.

Toon van Dijk.