• Rozenburg wint weer!

Voordat de wedstrijd Rozenburg-RijnmondHoogvlietsport in gang kon worden gezet door scheidsrechter Ricardo Ditz werd Jordie de Groot door voorzitter Frank Schellenboom in de bloemen gezet. Dit vanwege zijn 300e wedstrijd in de roodgele hoofdmacht. Op naar de 400!!

• Men kon ook nog genieten van het mooie doelpunt van pupil van de week Marschall Mouthaan. Hij scoorde met bal die geschonken was door de "JO15-1 van de VV Nieuwenhoorn". Dit elftal wordt getraind door Rozenburgdoelman Wouter Bloothoofd.Laatstgenoemde was kansloos bij de inzet van RHS-aanvaller Jubertien Mariana die kon profiteren van het niet kordaat ingrijpen van de Rozenburgverdediging. Dit in de 9e minuut.
    Rozenburg trok ten aanval waarbij 2x de paal werd geraakt en inzet van jubilaris Jordie de Groot belandde in het zijnet. In de 23e minuut lukte het Nick de Bil de gelijkmaker binnen te schieten. Een poging van Bethslot Woldeamanuel ging net naast het RHSdoel. Bij een tegenaanval van RHS kwam Wouter Bloothoofd als winnaar uit het duel met de gevaarlijke aanvaller Jubertien Mariana. In de 40e minuut kreeg Rozenburg een vrije trap op ca. 20 meter van het vijandelijke doel. Als Bryan vd Laan dan achter de bal gaat staan wil dat nog wel eens een doelpunt opleveren. En ook nu was het prijs en konden de ploegen gaan rusten met een 2-1 tussenstand.
    Na de rust viel er niet veel te genieten. Het leek erop of beide ploegen hun kruit in de 1e helft verschoten hadden. Rozenburg kon de voorsprong vasthouden. Het enige smetje was de rode kaart voor Jordie de Groot na 2x geel. De 2e gele kaart had de goed leidende arbiter niet hoeven te geven, maar helaas. Na 97 minuten stond de 2-1 op het scorebord wat de 4e zege op rij betekende voor de formatie van trainer/coach Peter-Marcel Nauta.

Komende zaterdag wederom een thuiswedstrijd en wel tegen Pernis.

Toon van Dijk

Albumlink: https://flic.kr/s/aHsmw7GXL8