• In de leeftijd van 52 jaar overleed op 15 januari 2021 Ruben Korsten. Enige jaren gelden verloor hij zijn vrouw aan de ongeneselijke ziekte kanker. Ook bij hem werd deze ziekte geconstateerd. In het bijzijn van zijn geliefden is hij zachtjes ingeslapen. Ruben laat twee kinderen van 19 en 14 jaar achter.

In juni 1994 kwam Ruben, samen met onder andere Dennis Sala (HVO) en Arie van Sintmaartensdijk (Zuidland) over van HBSS uit Schiedam om op Sportpark West zijn kunnen te tonen.
    Een rustige en bescheiden speler die onder trainer Wim Schwillens zijn basisplaats in het eerste elftal afdwong. Op 20 augustus 1994 maakte hij zijn debuut in de poulewedstrijd tegen Sparta om de Amstelcup 1995.Hij werd onmiddellijk opgenomen in de groep, voelde zich thuis bij de zaterdag eersteklasser en had het meteen goed naar z’n zin.
    Rozenburg kwam uit in de 1e klasse B, het hoogste in het zaterdagvoetbal, waar Ruben moeiteloos het niveau aankon. Rozenburg eindigde dat seizoen als 4e. In het seizoen 1995-1996 speelde Ruben de laatste wedstrijden voor de rood gelen. Ruben speelde 47 officiële wedstrijden waarin hij 8 doelpunten maakte.
    Het contact met de vereniging bleef. Ruben was een graag geziene gast tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarswedstrijd op Sportpark West. Het was altijd een prettig weerzien met oud-spelers.
    Hoewel het meer dan 20 jaar geleden is dat Ruben actief bij Rozenburg was, is hij niet vergeten. Er is geschrokken en vol ongeloof gereageerd.

Wij wensen de kinderen en familie, maar ook zij die hem lief waren, veel kracht toe in de verwerking van het verlies.

Rozenburg, januari 2021