• Statiegeld op kleine petflessen (Europese richtlijn voor minder wegwerpplastic in zee; SUP-richtlijn).
    Vanaf 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine petflessen betaald die in de kantine worden verkocht. De flessen moeten apart worden ingezameld, het liefst met dop. Het is een zogenaamd open inleversysteem: je kunt inleveren bij alle innamepunten.

VV Rozenburg staat bij Statiegeld Nederland geregistreerd als vrijwillig inzamelpunt.

Veranderingen op hoofdlijnen:
    • Er komt € 0,15 statiegeld op kleine petflessen van frisdranken of waters (niet sap, zuivel of siroop).
    • Grote flessen blijven onderdeel van het systeem met €0,25 statiegeld.
    • Flessen hebben een nieuwe EAN-code & groen statiegeldfles-logo op het etiket.

STATIEGELD KOMT TEN GOEDE AAN DE JEUGDAFDELING
    Goed om te weten dat een sportvereniging niet verplicht is om statiegeld uit te betalen. We hebben daarom besloten dat niet te doen en de opbrengst van het statiegeld te besteden aan de jeugdafdeling.

Hoe lever je de flessen in
    Het is belangrijk dat de etiketten of wikkels om de fles blijven als ze worden weggegooid. De code op het etiket is namelijk nodig voor het berekenen van het statiegeld.
    Doppen en deksels moeten vanaf 2024 vastzitten aan de plastic flessen en drankverpakkingen. Maar we verzoeken je toch nu al met de dop in te leveren.

Waarin gooi je de flessen weg
    In de kantine staan 2 oranje ronde containers en aan iedere zijde bij de ingangen van de kleedkamers een mini container met rode deksel.