• Hoewel de kantine op Sportpark West van 14 juni tot en met 2 augustus gesloten is, mogen per 1 juli  horecavoorzieningen van sportaanbieders onder voorwaarden weer open. De definitieve beslissing over de openstelling van de kantines wordt pas eind juni genomen en openstelling zal alleen plaatsvinden als dan blijkt dat de cijfers over de bestrijding van het coronavirus dat toelaten. Ook dan pas zullen de voorwaarden bekend worden gemaakt. Tot dan worden de maatregelen die voor de horeca gelden ook in sportkantines toegepast.

    Bijeenkomsten blijven tot 1 september verboden waaronder voor de sport vallend; congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen, het (betaald) voetbal en toernooien.

    Welke voorwaarden ook na 3 augustus worden opgelegd, voetbalvereniging Rozenburg  volgt uiteraard altijd de richtlijnen van het Rijk – RIVM. Deze worden immers vertaald in de noodverordening van de veiligheidsregio, waarna de gemeente bepaalt wat dit betekent voor de sportkantines in Rozenburg.

    Het beste advies op dit moment is om daarvoor te kijken naar de richtlijnen voor cafés, opgenomen in het protocol dat door Horeca Nederland is opgesteld voor de commerciële horeca: Protocol Heropening Horeca. Daarnaast heeft het RIVM algemene hygiënerichtlijnen voor verschillende sectoren opgesteld, die wij al toepassen of wellicht nog moeten uitbreiden: Hygiënerichtlijnen.