• Voetbalvereniging Rozenburg is een Sportplusvereniging. Dat wil zeggen een vitale vereniging met een veilig sportklimaat, is financieel gezond, heeft de juridische zaken op orde en is maatschappelijk ondernemend met de deuren open voor de wijk en de stad.

  v.v. Rozenburg is hiermee een sterke samenwerkingspartner voor partijen uit de zorg, het onderwijs en re-integratie. Maar ook andere sectoren waarvoor sport en bewegen een rol van betekenis kan hebben. We werken samen met Careyn, fysio, onderwijs en externe maatschappelijke ondernemers.

  Om aan te tonen dat een Sportplusvereniging een goede samenwerkingspartner is, ontvangt de club na een succesvolle toetsing een Sportpluspredicaat. De toetsing neemt een onafhankelijke commissie af. Eerst gaan zij met de vereniging in gesprek over vitaliteit en maatschappelijk ondernemerschap. Ook het veilige sportklimaat en de financiële en juridische zaken komen aan bod tijdens dit gesprek. Wanneer dat positief wordt beoordeeld, krijgt de vereniging hierna het Sportpluspredicaat.

 • Bestuurslid voetbalzaken algemeen Peter Kraaijeveld (met bord) en secretaris Bert van der Vecht (met bloemen) nemen het certificaat in ontvangst.

  Op dinsdag 13 juni 2023 is tijdens de Zomerbijeenkomst voor Sportbestuurders uit het Sportplusnetwerk teruggekeken op het afgelopen seizoen, geproost op een succesvol nieuw seizoen en zijn de Sportpluscertificaten 2023 uitgereikt aan negen clubs, waarmee Rotterdam dertig Sportplusverenigingen telt. Die in elf gebieden, met een basisaanbod van zeventien sporten, van extra betekenis zijn voor leden, wijk en stad.

  Voetbalvereniging Rozenburg ontving voor tweede opeenvolgende keer voor twee jaar het certificaat. Wanneer de vereniging nog twee, overigens niet onbelangrijke punten, weet op te lossen kan in 2024 zomaar het certificaat met vier jaar worden verlengd. Door sport, bewegen en verenigen als middel in te zetten op effectieve en inspirerende wijze.

  Op de samenwerking met deze bijzondere verenigingen zijn gemeente Rotterdam en Rotterdam Sport Support trots. Alsof de organisatie al wist dat het een tropische dag zou worden, is dit jaar voor de bijeenkomst gekozen voor de Storm Beachbar & Bistro, een zomerse locatie aan de Zevenhuizerplas bij het strand Nesselande.


 • Foto’s Jan Kok - Boomerang Fotografie