• Uitstekende start van Rozenburg in de na-competitie, 3-1 winst op SSS

  13 jun 2022 Beheerder
 • Tim Bekker, 2 x raak

 • SSS ging voortvarend van start wat na 3 minuten resulteerde in een vlammend schot van Dennis den Haan dat via de handen van doelman Vince Lisseberg op de lat belandde. Rozenburg was gewaarschuwd. In de 15e minuut kreeg Nick de Bil een prima kans op de 1-0 maar strandde op SSS keeper Cas Abbas. Hij hield aan de redding toch een lichte kwetsuur over en moest in de rust worden vervangen door Guus Tieleman.
  Het tweede gevaar komt in minuut 20 wederom van Dennis den Haan maar zijn vrije trap, aan de rand van de 16 meter, wordt door keeper Vince Lissenberg keurig weggewerkt. Vince -keeper nummer 8 dit seizoen- deed het als invalkeeper weer uitstekend.
  Vlak voor rust kreeg Stefano “Typhoon” Tavares nog een opgelegde kans om er 1-0 van te maken maar zijn schot zwaaide af naar de hoekvlag. De mannen gingen dan ook aan de thee met een 0-0 ruststand.

  Na rust kwam Rozenburg beter uit de startblokken. Al in de 51e minuut tekende Tim Bekker de 1-0 aan. De roodgelen konden echter niet lang van de voorsprong genieten. 5 minuten na Tim’s treffer stond de 1-1 op het scorebord door een penalty. SSS speler Mark de Bie had de gelijkmaker voor het inkoppen maar wordt flink in de rug geduwd en scheidsrechter Jhamai wijst resoluut naar de stip. Dennis den Haan faalde niet.

  In de 60e minuut tilde Besloth Woldeamanuel met een mooi actie de stand naar 2-1. In de 65e minuut gaf Tim een uitstekende voorzet die helaas niet werd verzilverd. Maar dan is het 6 minuten later toch raak en maakt Tim de bevrijdende 3-1. Tim Bekker, op Voetbal.nl uitgeroepen tot man of the match, kreeg een publiekswissel.

  Er braken 15 pittige laatste minuten aan waarin beide ploegen tot het uiterste gingen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Even dreigde de wedstrijd te ontsporen. Sander Kraaijeveld werd na een sliding bruut tegen het gras geduwd. Verhitte spelers op het veld en de scheidsrechter die aan de zijlijn het spektakel aanschouwde. Hij miste echter de kopstoot van SSS nummer 19 Mark de Bie op Maik den Ouden.
  SSS mocht in de 90e minuut nog een vrije schop nemen die door Vince uitstekend werd gekeerd en de rebound ook voor hem was.

    
  Rozenburg sluit de eerste wedstrijd in de nacompetitie winnend af en mag zich opmaken voor de volgende uitdaging. Ook een thuiswedstrijd op dinsdag 14 juni om 20.00 uur tegen Vierpolders.
  De opdracht voor de mannen van Nauta is winnen om uitzicht te houden op handhaving in de 2e klasse.

  Krijnie v.d. Sluis