• v.v.Rozenburg Vr1 door het oog van de naald

v.v.R Vr1 - Goudswaardseboys Vr1; 5-4 (rust 3-0)

Na een winterstop van 8 weken werd de competitie vandaag hervat tegen de dames van Goudswaard.
    De uitwedstrijd tegen deze dames was destijds de opening van de competitie voor ons. Met veel pijn en moeite werd daar op de valreep een 3-4 overwinning geboekt.
    Grote vraag zou zijn: Hoe komen we voor de dag na de winterstop?

Vanaf het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd gelijk op. Veel strijd van strafschop gebied tot strafschop gebied maar echte grote kansen werden er niet gecreerd door beide teams. De Rozenburg dames namen langzamerhand wel het initiatief in de wedstrijd. Dit resulteerde in enkele corners en 1 grote kans voor Fabienne Faasse. Haar inzet werd echter goed gestopt door de keeper. Het wachten was op de Rozenburg treffer en deze kwam er ook. Na een afgeslagen Rozenburg aanval dachten de gasten aan buitenspel. Celine Schriel ging echter zelf op avontuur zonder iemand anders aan te spelen en scoorde heel beheerst. Een mooie belonging voor de hard werkende middenvelder, 1-0.
    Ondanks de voorsprong bleef het spel onrustig en moesten er grote afstanden worden overbrugd. Na 1 van de spaarzame goede opgebouwde aanvallen van Rozenburg kant werd 1 van de aanvallers pardoes ondersteboven gelopen/ geduwd in het strafschopgebied. De goed fluitende scheidsrechter dhr. Van Seventer kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Laatste dame Dominique Lagrand nam de strafschop. De keeper kreeg nog een slap handje tegen de bal maar kon de inzet niet keren, 2-0 en een iets comfortabeler voorsprong. Want ondanks deze voorsprong was het toch goed oppassen voor de Rozenburg defensie. Met name de rechtsbuiten van Goudswaard zorgde voor dreiging maar werd in bedwang gehouden door Tessa vd Beek. Laatst genoemde dame nam na een goede aanval schuin voor de goal de bal op haar pantoffel en knalde onhoudbaar diagonal de 3-0 binnen.
    Dit was tevens de rust stand.

In de rust de coaching van de trainers om het meer in combinatie voetbal te zoeken in plaats van de lange ballen en om niet mee te gaan in het spel van de tegenstander. Trachten om het speelveld compact te houden zodat de middevelders geen grote afstanden moeten overbruggen, de passing vanuit de Goudswaard verdediging te voorkomen en vooral, indien mogelijk, aan het doelsaldo te werken.

Aan het laatste werd, in 1e instantie gehoor gegeven. Binnen no time was de score opgevoerd naar 5-0. Eerst een eigen doelpunt van de laatste dame van Goudswaard en later een halve omhaal met haar "cholcolade been" van Tessa vd Beek en een riante zege lonkte. De dames oogde gretig en een plezierig vervolg van de wedstrijd lag in het verschiet. Hierin kwamen we echter bedrogen uit. Of het nu kwam door het uitvallen van Danique Luijt, met een pijnlijke arm/schouder na een harde actie van de tegenstander, dat weet ik niet, maar na de noodgedwongen wissel was het verband volledig uit het spel van de Rozenburg dames.
    Goudswaard scoorde na een aanval fraai tegen maar slechts een enkeling bij Rozenburg had het besef om een tandje bij te schakelen. Het spel verzandde in loopacties met bal, lange ballen spelen zonder te kijken, individuele acties zonder oog te hebben voor vrijstaande medespelers. Vanaf dat moment schoten er wel tientallen cliché’s door de hoofden van de trainers. "stond er bij en keek er naar", "het deksel op je neus krijgen", "door de ondergrens zakken" en noem ze maar op. Toen ook de 5-2 nog eens viel zagen we aan de zijlijn de spreekwoordeljke bui al hangen maar in het veld leek er nog geen vuiltje aan de hand. De gasten "roken bloed"en schakelden wel een tandje bij. Toen uit een onmogelijke hoek ook nog eens de 5-3 werd gescoord was het geloof bij de gasten helemaal terug. Zeker omdat Rozenburg een drie tal kansen voor de goal van Goudswaard ‘professioneel"om zeep had geholpen. Geen oog voor de medespeler, te lang wachten met schieten, te veel met zichzelf bezig zijn in plaats van trachten gewoon simpel te voetballen.
    Maar in de blessure tijd werd toch iedereen zenuwachtig toen de linksbuiten hard en hoog de 5-4 binnenschoot, een zeer fraai doelpunt. Dit was gelukkig voor ons het laatste feit van de wedstrijd want na de aftrap werd er door dhr. Van Seventer afgefloten.
    Al met al een benauwde zege waarbij we vergeten zijn om goede zaken te doen met betrekking tot het doelsaldo. Dit werd ook zo verteld door de trainers in de kleedkamer na afloop. Met een beetje pech hadden we vandaag zomaar onnodig punten in kunnen leveren in de race om het kampioenschap. Maar ook de kanttekening om ook eens kritisch naar het eigen, individuele, optreden te kijken.
    Maar zeker ook complimenten voor de tegenstander die ondanks een 5-0 achterstand wel bleef vechten en voetballen voor een goed resultaat.

Hopelijk kunnen we weer snel in het ritme komen van voor de winterstop om zo te blijven strijden met ZBVH en Hekelingen om het kampioenschap.

16 februari wederom een thuiswedstrijd en dan tegen de dames van Sc Botlek vr1, aanvang 11:00.