• v.v.Rozenburg Vr1 kraakt harde noot

v.v.R. Vr1 - Hekelingen Vr1  2-0 (rust 0-0).

Na een emotionele periode, zowel binnen als buiten de vereniging, stond vandaag de topper tegen de dames van Hekelingen op het programma. Hekelingen als de nummer 1 van de competitie, 6 punten voor op nummer 2 Rozenburg maar wel met 3 wedstrijden meer gespeeld. Voor Rozenburg de ideale gelegenheid om revanche te nemen voor de enige nederlaag in de competitie (uit was er met 2-1 verloren). Voor Hekelingen was winst noodzakelijk om niet verder achterop te raken bij Rozenburg en Z.B.V.H. Deze 3 ploegen maken vanaf de start van de competitie de dienst uit en gaan ook bepalen wie er kampioen wordt aan het einde van de rit.

• Vooraf 1 minuut stilte waarbij de 2 slachtoffers van de vereniging die bij het fatale ongeluk op de N57 het leven lieten, werden herdacht. Een kippenvel moment en een mooi gebaar om de nabestaanden een hart onder de riem te steken.

•

Na de herdenking werden onder aanvoering van Dominique Lagrand de koppen letterlijk bij elkaar gestoken en pepte de aanvoerder het team op.

Vanaf de aftrap een rommelig begin van beide kanten. Dit was waarschijnlijk aan de zenuwen toe wijten. Gaandeweg de wedstrijd trok Hekelingen de wedstrijd naar zich toe. Feller in de duels, beter in de bal komen, betere  combinaties en voornamelijk over de linkerkant snel door komend. Het is dat het in de eindpassing aan scherpte ontbrak anders was er zeker een doelpunt gevallen. Dit gebeurde bijna toch. Echter de Hekelingse spits deponeerde de bal op de bovenkant van de lat tot opluchting van Rozenburg.

•

Dit was wel het sein voor de thuisploeg om de zaken energieker aan te pakken. En zo ontstonden er ook kansen voor de Rozenburg. Fabienne Faase knalde de bal ook op de lat en een harde lage Rozenburgse inzet werd langs de lijn al geteld echter de goed spelende keeper van Hekelingen tikte de bal uit de hoek. Vervolgens kreeg Rozenburg meer dan een handvol corners te nemen maar met kunst en vliegwerk wist Hekelingen het doel schoon te houden.
    Met een brilstand gingen de dames de rust in, 0-0.

In de rust vooral de nadruk gelegd op het fysieke aspect. Beter, sterker, sneller in de bal komen, feller de duels aan gaan en nauwkeuriger combineren. Tevens enkele tactische wissels om meer grip op de wedstrijd te krijgen.

•

En zoals gehoopt pakte het thuis team de zaken energieker aan. Dit resulteerde in meer balbezit, meer dreiging richting het Hekelingen doel.
    De vermoeidheid begon langzaam toe te slaan aan beide kanten mede door de vele duels die werden uit gevochten. Wel kreeg Rozenburg meer ruimte bij de Hekelingen verdediging. Uit 1 van de aanvallen ging Mylene Prieto er vandoor. Er werd gedacht aan buitenspel maar dit was niet het geval. De spits ging goed door echter de Hekelingen goalie bracht redding op de inzet. De terug springende bal was een prooi voor Tessa van de Beek die het leer wel tegen de touwen wist te werken, 1-0 voor de thuisclub en op dat moment ook wel terecht.

Het vervolg van de wedstrijd bleef er een van heel veel strijd en energie. Hekelingen ging vaker de lange bal spelen en nam meer risico. Hierdoor werd de Rozenburg voorhoede keer op keer in de gelegenheid gesteld om in 1 tegen 1 situaties de voorsprong te vergroten. Echter de Hekelingen defensie wist van geen wijken.

•

Een minuut of 10 voor tijd ging Danique Luijt er vandoor. Hardhandig werd zij vlak voor de rand van het zestienmeter gebied tegen de grond gewerkt. Hekelingen claimde een vrije trap maar de eerste overtreding werd wel degelijk begaan door Hekelingen zelf. Dit was de goed fluitende scheidsrechter, de heer van Seventer, niet ontgaan. Nood gedwongen moest Danique gewisseld worden want verder spelen was voor de staf geen optie gezien de harde val op haar hoofd.

Toen de blessure behandeling achter de rug was en de wissel had plaats gevonden ging Fabienne Faase achter de bal staan. De jongeling in de vrouwen selectie zorgde wel voor het hoogtepunt van de middag. De vrije trap werd genomen en via de onderkant van de lat sloeg de bal als een granaat tegen de touwen achter de kansloze Hekelingen keeper, 2-0 en op dat moment direct de genade klap voor Hekelingen. Rozenburg kwam niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd goed uit. Een prima revanche voor de eerder dit seizoen verloren uitwedstrijd.

• Na afloop nog even een korte resume van de trainer. Hij benadrukte wel dat het vanmiddag een “hele zware bevalling was” maar dat het resultaat ontzettend veel goed maakte.
    Vermoeide maar voldane koppies in de kleedkamer. Dit in de wetenschap dat 1 van de laatste 6 horden naar iets moois genomen was.

En als ook een uur later blijkt dat de andere directe concurrent, Z.B.V.H. met maar liefst 5-2 heeft verloren dan blijkt het een zeer succesvolle middag geweest te zijn.

De volgende wedstrijd is pas op zaterdag 4 mei. Dan wordt in Puttershoek de wedstrijd tegen FC Binnenmaas ingehaald. Motto tot die tijd: scherp trainen en gefocust blijven.