• Valse start van Rozenburg 2020

Rozenburg kreeg bezoek van Spirit uit Oudekerk a/d IJssel. Deze jongens stonden gelijk op de ranglijst met Rozenburg op een gedeelde 7e plaats. Daar was tijdens de wedstrijd niets van te zien. Spirit was de bovenliggende partij en won uiteindelijk verdiend met 1-4!

Bij Rozenburg verving Silvio Spiessens de geblesseerde doelman Unal Can Bayka. Op het middenveld was er een basisplaats voor Onur Can Zaif. Na een voorzichtig begin werd duidelijk dat Rozenburg geen gemakkelijke middag zou krijgen. Zeker niet nadat Ruben Slooff kon profiteren  van geklungel in de roodgele defensie en Spirit naar een 0-1 voorsprong kon schieten.  En de situatie werd helemaal uitzichtloos toen Tim de Vaal de bezoekers aan een 0-2 voorsprong hielp. Dat de ruststand slechts 0-2 werd was te danken aan Silvio Spiessens die twee keer als winnaar uit de strijd bij een 1 op 1 duel met Spiritaanvaller Christian de Jong.

In de 2e helft kwamen bij Rozenburg Marnix Sonneveld en Regillio van Buuren in het veld als vervangers van Patrick Struijk en Elroy van Seventer.
    In de 2e helft leek Rozenburg een kansloze strijd te voeren, totdat Bryan van der Laan de 1-2 op het score bord kon laten verschijnen. Slechts 2 minuten mocht men hopen op een gelijkmaker. In de 67e minuut schoot Tim vd Zee een vrije trap in de kruising. Dit was de genadeklap voor de thuisploeg. Het werd zelfs nog 1-4 wat ook de eindstand werd. Komende zaterdag staat de uitermate belangrijke uitwedstrijd tegen de Zwerver op het programma. Het is te hopen dat de formatie van Peter-Marcel Nauta dan uit een ander vaatje kan tappen.

Toon van Dijk