• Voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021/22 stondde lastige uitwedstrijd tegen CWO op het programma. De resultaten in de voorbereiding en in de bekercompetitie gaven geen aanleiding tot al teveel optimisme. Maar dat Rozenburg met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd zou worden, had toch niemand op gerekend.

Met Vince Lissenberg als vervanger van de afwezige Stefano Tavares werd er afgetrapt. Al na enkele minuten werd wel duidelijk dat Rozenburg aan een bijzonder lastige klus was begonnen. En het werd er niet makkelijker op toen de thuisclub een strafschop kreeg, omdat Marnix Sonneveld een tegenstander ten val bracht. De penalty werd benut door Rick vd Struis. 1-0. Na een half uur kwam de thuisclub op 2-0 door Rick vd Struis. Rozenburg kwam niet tot heel veel kansen. Bryan vd Laan kwam wel alleen voor de keeper maar wist niet te scoren. Op het moment dat iedereen een 2-0 ruststand dacht, scoorde CWO-aanvaller Raoul Gillet de 3-0.

Vlak na de rust scoorde Bethslot Woldeamanuel de 3-1. Vanaf dat moment leek Rozenburg er weer in te geloven en wist het ook de nodige kansen te creĆ«ren. Een afstandsschot van Jordie de Groot vloog net naast en een pegel van Bryan vd Laan eindigde op de paal. In de 65e minuut werd de wedstrijd beslist. Door de aanvallende speelstijl van Rozenburg gaf het achterin veel ruimte weg wat resulteerde in een  doelpunt van Obeida Kadri 4-1. In de 90e minuut een eigen doelpunt van Maik den Ouden en de 6-1 kwam op naam van Rick vd Struis die daarmee zijn  3e doelpunt maakte.

As. zaterdag speelt Rozenburg de thuiswedstrijd tegen Spirit.

Toon van Dijk